Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Υπέκυψε» στις πιέσεις της ΕΕ ο Johnson - Δηλώνει αισιόδοξος για το Brexit

«Υπέκυψε» στις πιέσεις της ΕΕ ο Johnson - Δηλώνει αισιόδοξος για το Brexit
Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που προβλέπεται να διεξαχθεί τη 15η Οκτωβρίου είναι η προθεσμία για βρεθεί συμφωνία
«Νερό στο κρασί του» έριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός στις διαπραγματεύσεις για το Brexit καθώς μετά από μεγάλες μάχες με τις Βρυξέλλες, δήλωσε «αρκετά αισιόδοξος» για την προοπτική της σύναψης συμφωνίας με την ΕΕ.
Σε συνέντευξή του στην Telegraph, δήλωσε οτι οι δύο πλευρές είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας, ενώ αναμένεται να έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von Der Leyen ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 15 Οκτωβρίου.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρο για αυτό που επιθυμούμε, επιθυμούμε μια συμφωνία όπως αυτή που έκλεισε (η ΕΕ) με τον Καναδά», εξήγησε ο Johnson, προσθέτοντας: «Υπήρξαμε μέλη (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για 45 χρόνια και δεν βλέπω για ποιο λόγο δεν θα μπορούσαν να κλείσουν την ίδια συμφωνία με εμάς, ως εκ τούτου είμαι αρκετά αισιόδοξος».
Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που προβλέπεται να διεξαχθεί τη 15η Οκτωβρίου είναι η προθεσμία για βρεθεί συμφωνία για να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ έως τα τέλη του έτους.
Τα επόμενα βήματα μπορεί να γίνουν σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της βιντεοδιάσκεψης που έχει προγραμματιστεί μεταξύ του Boriw Johnson και της Leyen.
Η επικοινωνία αυτή έρχεται ύστερα από μια ακόμα εβδομάδα συνομιλιών για τις εμπορικές σχέσεις από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Michel Barnier και τον Βρετανό ομόλογό του David Frost.
«Θα πρέπει να εντείνουμε τις διαπραγματεύσεις. Αξίζει να εργαστούμε σκληρά γι’ αυτό», δήλωσε η Leyeyn, στο τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου όπου συζήτησε το θέμα με τους Ευρωπαίους ηγέτες. «Ο χρόνος εξαντλείται», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης