Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Kim Jong Un σε Trump για καλή ανάρρωση από τον κορωνοΐό

Μήνυμα Kim Jong Un σε Trump για καλή ανάρρωση από τον κορωνοΐό
Είναι η πρώτη φορά που ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθύνει τέτοιο μήνυμα σε ηγέτη ξένης χώρας
Μήνυμα για καλή ανάρρωση έστειλε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un στον Donald Trump μετά την ανακοίνωσή ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προβληθεί από κορωνοΐό.
Ο Kim απηύθυνε "θερμούς χαιρετισμούς" στον Trump και τη σύζυγό του, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, τονίζοντας ότι "ελπίζει ειλικρινά" ότι και οι δυο τους θα "αναρρώσουν το συντομότερο δυνατόν".
Είναι η πρώτη φορά που ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθύνει τέτοιο μήνυμα σε ηγέτη ξένης χώρας ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό τη στιγμή μάλιστα που το τελευταίο διάστημα αντάλλαξε με τον Trump βαριές προσβολές.
Παρόλα αυτά οι δύο άνδρες φέρονται να διατηρούν φιλική σχέση σε προσωπικό επίπεδο μετά τη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου του 2018, κάτι άνευ προηγουμένου σε διμερές επίπεδο ανάμεσα σε εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Ο Ρεπουμπλικάνος είχε δηλώσει σε μία περίπτωση, μισοαστεία-μισοσοβαρά, ότι οι δυο τους "αγαπήθηκαν" αφού αντάλλαξαν επιστολές.
Παρότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ με σκοπό η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών κυρώσεων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εδώ και καιρό, μετά τη δεύτερη σύνοδο Kim-Trump στο Ανόι το 2019, οι δύο ηγέτες συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σποραδικά μηνύματα.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo διαβεβαίωσε εξάλλου τον Σεπτέμβριο ότι εξακολουθούν να γίνονται διμερείς συνομιλίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης