Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Βάσει κανονισμού ο διορισμός Ζαρούλια - ΜέΡΑ25: Αδιανόητη απόφαση - ΚΚΕ: Να ανακληθεί αμέσως

Βουλή: Βάσει κανονισμού ο διορισμός Ζαρούλια - ΜέΡΑ25: Αδιανόητη απόφαση - ΚΚΕ: Να ανακληθεί αμέσως
Βάσει κανονισμού ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια, υποστηρίζουν πηγές της Βουλής - Αδιανόητη και εξοργιστική χαρακτηρίζει την απόφαση το ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ ζητά να ανακληθεί αμέσως
Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές για την υπόθεση διορισμού στη Βουλή της κυρίας Ελ. Ζαρούλια, τέως βουλευτού της Χρυσής Αυγής και συζύγου του υποδίκου επικεφαλής του κόμματος Β. Μιχαλολιάκου.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της κας Ζαρούλια.
Όσο για το χρόνο (διορισμού), ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Β. Μιχαλολιάκος.
Η σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο σημερινό Φύλλο 811 (ΥΟΔΔ) της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, έχει ως εξής:
"Με την υπ ́ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ ́ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β ́, Α ́ 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην Προέδρο Κ.Ο. «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥ- ΣΗ ΑΥΓΗ», Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (Α.Δ.Τ.: ΑΜ 225834), με το 7ο Μ.Κ. όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΥΕ κατηγορίας του ν. 4354/2015 (Α ́ 176), όπως ισχύει".

ΜέΡΑ 25: «Αδιανόητη και εξοργιστική» η απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου

«Αδιανόητη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την απόφαση του προέδρου της Βουλής να αποδεχθεί τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 αναφέρει: «Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία. Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο».

ΚΚΕ: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση διορισμού στη Βουλή της Ελένης Ζαρούλια

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη, Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ' όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Και προσθέτει: «Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης