Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump καταδικάζει όλους τους υπέρμαχους υπεροχής της λευκής φυλής

ΗΠΑ: Ο Trump καταδικάζει όλους τους υπέρμαχους υπεροχής της λευκής φυλής
Άτακτη υποχώρηση από τον Trump για τους ακροδεξιούς
Ακόμα περισσότερο από τη θέση που είχε πάρει στο debate με τον Joe Biden υποχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, δηλώνοντας χθες 1/10 ότι καταδικάζει όλους τους υπέρμαχους της υπεροχής της λευκής φυλής, συμπεριλαμβανομένων των ακροδεξιών Proud Boys.
«Καταδικάζω όλους τους υπέρμαχους της υπεροχής της λευκής φυλής.
Καταδικάζω τους Proud Boys.
Δεν γνωρίζω πολλά για αυτούς, αλλά τους καταδικάζω» δήλωσε ο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.
Στη διάρκεια του debate του με τον Joe Biden την Τρίτη το βράδυ, ο δημοσιογράφος που συντόνιζε τη συζήτηση ρώτησε τον Donald Trump αν αποκηρύσσει «τους υπέρμαχους της λευκής φυλής και τις πολιτοφυλακές» και αν προτίθεται να τους πει να κάνουν πίσω εν μέσω των βίαιων ταραχών που έχουν αμαυρώσει τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού σε κάποιες αμερικανικές πόλεις.
Ο Trump ζήτησε να του πουν ένα συγκεκριμένο όνομα και ο Biden αναφέρθηκε στους Proud Boys, μια οργάνωση που αυτοχαρακτηρίζεται μια ομάδα «δυτικών σοβινιστών».
«Proud Boys κάντε πίσω και να είστε έτοιμοι» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ένα σχόλιο που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε ότι ενθαρρύνει την ακροδεξιά ομάδα.
Μέλη των Proud Boys, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2016 στη Νέα Υόρκη, ανήρτησαν αμέσως τις δηλώσεις Trump στις σελίδες τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με ένα μέλος της οργάνωσης να γράφει στο Twitter:
«Ο πρόεδρος Trump είπε στους Proud Boys να είναι έτοιμοι διότι κάποιος πρέπει να αντιμετωπίσει την αντιφά (…) λοιπόν, κύριε!
Είμαστε έτοιμοι».
Σε άλλο του tweet πρόσθεσε:
«Ο Trump ουσιαστικά μας είπε να πάμε να τους γ@@@ουμε!
Αυτό με κάνει τόσο χαρούμενο!»
Ήδη από την Τετάρτη ο Trump άρχισε να παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις του.
«Δεν γνωρίζω ποιοι είναι Proud Boys» είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
«Πρέπει να κάνουν πίσω.
Να αφήσουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης