Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Έτοιμοι να ξεκινήσουν τα ταξίδια οι μισοί διεθνείς καταναλωτές

tags :
Έτοιμοι να ξεκινήσουν τα ταξίδια οι μισοί διεθνείς καταναλωτές
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η προθυμία των καταναλωτών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 7% τον Ιούλιο συγκριτικά με τον Ιούνιο
Οι μισοί και περισσότερο από τους καταναλωτές διεθνώς είναι έτοιμη να ξεκινήσουν τα ταξίδια. Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Global Blue, υποδεικνύοντας ότι το 55% είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Αυτό φυσικά εάν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί το επιτρέψουν.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτή η προθυμία των καταναλωτών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά + 7% τον Ιούλιο συγκριτικά με τον Ιούνιο.
Η αυξημένη επιθυμία ταξιδιού ήταν πιο έντονη σε ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, τα ΗΑΕ και το Κατάρ.

Ποιοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν πρώτοι

Οι ελίτ αγοραστές (εκείνοι που έχουν ξοδέψει περισσότερα από 40.000 ευρώ τους τελευταίους 24 μήνες και oι συχνές ταξιδιώτες (εκείνοι που έχουν κάνει περισσότερα από τρία ταξίδια τους τελευταίους 24 μήνες) ήταν οι πιο πιθανό να σχεδιάσουν ένα διεθνές ταξίδι.
Το 60% των ερωτηθέντων θα ήταν πρόθυμοι να ταξιδέψουν τον επόμενο μήνα.
*    Το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε σε 80% για τους ελίτ / συχνούς ταξιδιώτες από τη Ρωσία και
*    σε 65% για τους ελίτ / συχνούς ταξιδιώτες από την Αμερική.
Παρ' όλα αυτά, μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα αναβάλουν τα ταξίδια μέχρι το 2021. Σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) αυτής της ομάδας δήλωσαν ότι αυτό οφείλεται σε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την υγιεινή.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ασιάτες αγοραστές αποδείχθηκε ότι προτιμούν τα περιφερειακά ταξίδια. Συγκεκριμένα, το 50% των Κινέζων αγοραστών και το 70% των αγοραστών της Νοτιοανατολικής Ασίας θεωρούν την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού ασφαλή.
Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ευρώπη είναι 30% και 35%. Σημειώνεται ότι στην έρευνα συμμετείχαν 30.000 διεθνείς καταναλωτές.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης