Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρχίζει η δίκη Salvini για «απαγωγή» μεταναστών - Πιθανή η ποινή 15ετούς κάθειρξης

tags :
Αρχίζει η δίκη Salvini για «απαγωγή» μεταναστών - Πιθανή η ποινή 15ετούς κάθειρξης
Η υπόθεση αφορά το 2019, όταν, ως υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, εμπόδισε τους μετανάστες που είχαν διασωθεί στη θάλασσα να αποβιβαστούν από το σκάφος Gregoretti για πέντε ημέρες
Ο Matteo Salvini ξέρει πώς να μετατρέπει μια κρίση σε ευκαιρία, αναφέρει το Politico.
Οι υποστηρικτές του ακροδεξιού ηγέτη της League κατέβηκαν στην πόλη της Σικελίας, στην Κατάνια, καθώς η δίκη του για απαγωγή ξεκινά αυτό το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020.
Ο 47χρονος πολιτικός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών με την κατηγορία της απαγωγής.
Η υπόθεση αφορά το 2019, όταν, ως υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, εμπόδισε τους μετανάστες που είχαν διασωθεί στη θάλασσα να αποβιβαστούν από το σκάφος Gregoretti για πέντε ημέρες.
Όπως υποστηρίζει ο Salvini, ο λόγος της απόφασής του ήταν για να υπερασπιστεί τη χώρα του και θα έκανε το ίδιο και πάλι.
Όπως έγραψε στο Facebook: «Πηγαίνω με καθαρή συνείδηση, με την υπερηφάνεια που γνωρίζω ότι υπερασπίστηκα την τιμή της Ιταλίας».
Και σε αυτό το πλαίσιο, οι υποστηικτές του έχουν διοργανώσει στην Κατάνια φεστιβάλ, με το σύνθημα "οι Ιταλοί επιλέγουν ελευθερία" - προτρέποντας όλους τους Ιταλούς να συμμετάσχουν.
Η Giorgia Meloni, ηγέτης του κόμματος των ακροδεξιών αδελφών της Ιταλίας και σύμμαχος του Salvini, δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στον Salvini για αλληλεγγύη, προσθέτοντας: "Δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη σε υπουργό, όταν κάνει αυτό που ζήτησε η πλειοψηφία των Ιταλών - όταν υπερασπίστηκε τον ιταλικό νόμο και τα σύνορά μας από την παράνομη μετανάστευση".
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Salvini είχε μια σκληρή στάση απέναντι στους μετανάστες, κλείνοντας τα λιμάνια της Ιταλίας και εκδίδοντας νόμο που επιτρέπει στα πλοία να κατασχεθούν και να επιβληθούν πρόστιμα.
Παρόλο που η League εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές κόμμα της Ιταλίας, η υποστήριξή του έχει μειωθεί σε περίπου 25% στις δημοσκοπήσεις από 34% στις ευρωπαϊκές εκλογές του περασμένου έτους.
Η δημοτικότητα του Salvini έχει μειωθεί 10 μονάδες σε περίπου 30% από πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης