Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι θεωρίες συνωμοσίας απειλούν την επέκταση της τεχνολογίας 5G στην Ευρώπη

Οι θεωρίες συνωμοσίας απειλούν την επέκταση της τεχνολογίας 5G στην Ευρώπη
Κίνδυνος για την οικονομική ανάκαμψη - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε 23 χώρες
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αναλάβουν επειγόντως δράση κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με την τεχνολογία 5G. Και τούτο διότι η τελευταία αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία και προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του think-tank ETNO, που δραστηριοποιείται στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών.
Οι θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν την ασύρματη τεχνολογία με την εξάπλωση του κορωνοϊού φαίνεται να έχουν σημαντικό κοινό στη Γηραιά Ήπειρο ενώ σε 10 ευρωπαϊκές χώρες καταγράφηκαν μαζικές καύσεις κινητών και επιθέσεις σε εργαζομένους συντήρησης των δικτύων τους τελευταίους μήνες.
Για την ΕΕ, ωστόσο, η τεχνολογία 5G υπόσχεται να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη και να εξελίξει στον τεχνολογικό κλάδο: από τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα έως απομακρυσμένες χειρουργικές επεμβάσεις και την περαιτέρω εμπλοκή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στη βιομηχανική παραγωγή.

Πεδίο μάχης

Μια μελέτη από την IPSOS, την οποία παρήγγειλε το ETNO και δημοσίευσε το Reuters, επισημαίνει ένα μελλοντικό πεδίο μάχης για τις κυβερνήσεις της ΕΕ.
«Ενώ η πλειονότητα των Ευρωπαίων είναι θετική έναντι του 5G, το 10% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική άποψη γι’ αυτήν την τεχνολογία. Η σφυγμομέτρηση του IPSOS ανέδειξε επίσης μερικούς κυριάρχους μύθους για το 5G και διαπίστωσε ότι, ενώ μια μικρή μειονότητα πιστεύει σε αυτούς, σημαντικό ποσό των Ευρωπαίων δεν είναι σίγουρο ότι είναι ψευδείς», σύμφωνα με το ETNO.
Η μελέτη για παράδειγμα διαπίστωσε ότι ένας στους δύο από τους ερωτηθέντες δεν ήταν σίγουρος αν το 5G ασκεί αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον ή εάν η ακτινοβολία 5G είναι ακίνδυνη για τις μέλισσες.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πρέπει να ενισχύσουν την υποστήριξή τους για το 5G, δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του ETNO, Lise Fuhr.
«Η μελέτη αναδεικνύει την αδήριτη ανάγκη να υποστηρίξουμε περαιτέρω τα πλεονεκτήματα του 5G πέρα από την απλώς ταχύτερη και καλύτερη συνδεσιμότητα», δήλωσε ο διευθυντής της IPSOS, Gerd Callewaert.
Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, είχε δείγμα 7.350 άτομα σε 23 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης