Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κανονικά από αύριο οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, που ανεστάλησαν λόγω τεχνικού προβλήματος

Ιαπωνία: Κανονικά από αύριο οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, που ανεστάλησαν λόγω τεχνικού προβλήματος
Κανονικά αναμένεται να διενεργηθούν αύριο οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά το τεχνικό πρόβλημα που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της σημερινής συνεδρίασης
Η εταιρία λειτουργίας του χρηματιστηρίου του Τόκιο, που σήμερα 1/10, παρέλυσε λόγω «τεχνικού προβλήματος» πρωτοφανούς έκτασης, ανακοίνωσε ότι αύριο θα επαναληφθούν οι συναλλαγές σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως χρηματιστήρια.
«Αναμένουμε ότι οι εντολές αγοράς και πώλησης θα γίνουν κανονικά» αύριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου του Τόκιο (TSE).
Οι επικεφαλής του είχαν ήδη διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα είχε εντοπιστεί και ότι ήταν στη διαδικασία επίλυσής του.
Το σύνολο των συναλλαγών μετοχών στο Τόκιο και σε άλλα ιαπωνικά χρηματιστήρια ανεστάλη πριν ακόμα από την έναρξη της διαπραγμάτευσης λόγω τεχνικού προβλήματος στη μετάδοση δεδομένων της αγοράς.
Πρόκειται για τη χειρότερη τέτοια διακοπή για την τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου.
To Χρηματιστήριο του Τόκιο ανακοίνωσε ότι η βλάβη ήταν αποτέλεσμα προβλήματος στα μηχανήματα του συστήματος συναλλαγών "Arrowhead" και της επακόλουθης αποτυχίας να ενεργοποιηθεί ένα εφεδρικό σύστημα.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε νωρίς το πρωί, προκαλώντας διακοπή των συναλλαγών λιγότερο από μισή ώρα πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου του Τόκιο, όπου κανονικά η διαπραγμάτευση ξεκινά στις 9 το πρωί (τοπική ώρα, 03.00 ώρα Ελλάδας).
Προς το μεσημέρι (τοπική ώρα, 06.00 ώρα Ελλάδας), η εταιρία λειτουργίας του χρηματιστηρίου ανακοίνωσε την αναστολή των συναλλαγών για το υπόλοιπο της ημέρας.
Η διακοπή αποτελεί δοκιμασία για την αξιοπιστία του χρηματιστηρίου, ενώ ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Yoshihide Suga έχει θέσει την ψηφιοποίηση στην κορυφή των προτεραιοτήτων και μπορεί να πλήξει τις ελπίδες του Τόκιο να προσελκύσει τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων από το Χονγκ Κονγκ, εν μέσω της εφαρμογής του νέου νόμου για την ασφάλεια που επέβαλε η Κίνα στη μητρόπολη.
«Νιώθω βαθιά υπεύθυνος για όλη τη σύγχυση που το περιστατικό αυτό προκάλεσε στους επενδυτές και τους παράγοντες της αγοράς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του TSE Koihiro Miyahara.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης