Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύ πλήγμα στις αεροπορικές λόγω κορωνοϊού - United και American Airlines απολύουν 32 χιλ. υπαλλήλους

Βαρύ πλήγμα στις αεροπορικές λόγω κορωνοϊού - United και American Airlines απολύουν 32 χιλ. υπαλλήλους
Οι αεροπορικές εταιρείες καλούν το Κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας
Βαρύ είναι το πλήγμα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στις αεροπορικές εταιρείες, με τις United και Αmerican Airlines στις ΗΠΑ να προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις.
Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν την απόλυση 32 χιλ. εργαζομένων, την ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες καλούν το Κογκρέσο να εγκρίνει το νομοσχέδιο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η κυβέρνηση Trump πρότεινε στο Κογκρέσο να καταρτιστεί πρόγραμμα ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο συμπεριλαμβάνει ποσό 20 δισ. δολαρίων ειδικά για τον τομέα των αερομεταφορών.
Οι διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς θα συνεχιστούν και σήμερα Πέμπτη, σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η συμβιβαστική λύση.
Ενδεικτική της κρίσης είναι η εικόνα που επικρατεί στο αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης.
Από τις αρχές του 2020, οι εγχώριες πτήσεις είναι μειωμένες κατά 100 χιλ. ή 43%.
Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, η πτώση ανήλθε στο 59% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Η Americal Airlines θα απολύσεις 19 χιλ. υπαλλήλους και η United Airlines, 12 χιλ. με τις δύο αεροπορικές να υποστηρίζουν ότι δεν διαθέτουν εναλλακτικές λύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης