Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Reuters για Σύνοδο Κορυφής: Με... απειλές στην Τουρκία, η ΕΕ θα πείσει την Κύπρο να άρει το βέτο για κυρώσεις στη Λευκορωσία

tags :
Reuters για Σύνοδο Κορυφής: Με... απειλές στην Τουρκία, η ΕΕ θα πείσει την Κύπρο να άρει το βέτο για κυρώσεις στη Λευκορωσία
Η Κύπρος θέτει βέτο στις αποφάσεις για τη Λευκορωσία, εάν δεν αποφασιστούν κυρώσεις στην Τουρκία
Έντονες πιέσεις για την άρση του βέτο στις αποφάσεις για τη Λευκορωσία ασκούνται στην Κύπρο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής (1-2/10/2020).
Η Κύπρος υποστηρίζει ότι η ΕΕ πρέπει να πρώτα να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι «υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε πολιτικό επίπεδο... ώστε να ξεμπλοκάρει η επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία».
Όπως σχολιάζεται στο δημοσίευμα, «αποδυναμωμένη στην εξωτερική πολιτική από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η ΕΕ διχάζεται προς διαφορετικές κατευθύνσεις λόγω της σκληρής στάσης της Γαλλίας για την Τουρκία και τις πιέσεις της Γερμανίας για διάλογο».
Διπλωμάτες της ΕΕ αναφέρουν ότι μια λύση θα μπορούσε να ήταν μια υπόσχεση προς την Κύπρο για αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία στο μέλλον.
«Η ιδέα είναι να απειλήσουμε την Τουρκία με αντίποινα εάν συνεχίσει με γεωτρήσεις και άλλες προκλήσεις σε κυπριακά και ελληνικά ύδατα», δήλωσε ένας δεύτερος ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ.
«Αυτό έχει σκοπό να προσφέρει εγγυήσεις στην Κύπρο και να πείσει τη Λευκωσία να άρει το βέτο της για τις κυρώσεις της Λευκορωσίας» συμπλήρωσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης