Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ην. Βασίλειο - κορωνοϊός: Επεκτείνει τα μέτρα περιορισμού σε περισσότερες περιοχές της Αγγλίας

Ην. Βασίλειο - κορωνοϊός: Επεκτείνει τα μέτρα περιορισμού σε περισσότερες περιοχές της Αγγλίας
Η επιδημιολογική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αρκετά δύσκολη, με τα κρούσματα κορωνοϊού να εκτοξεύονται καθημερινά
Επεκτείνονται σε περισσότερες αγγλικές πόλεις τα επιβληθέντα μέτρα περιορισμού κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον βρετανό υπουργό Υγείας, Matt Hancock.
Τα νέα μέτρα συμπεριλαμβάνουν και την βόρεια πόλη του Λίβερπουλ.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, επιβλήθηκαν περαιτέρω περιορισμοί στη βορειοανατολική Αγγλία, όπου τα κρούσματα με COVID-19 σημείωσαν ραγδαία άνοδο.
«Σήμερα επεκτείνω αυτά τα μέτρα που εφαρμόζονται στα βορειοανατολικά από την αρχή αυτής της εβδομάδας στην περιοχή της πόλης του Λίβερπουλ, στο Warrington, στο Hartlepool και στο Middlesborough», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας στο κοινοβούλιο.
Αυξάνεται ο κίνδυνος στην Ευρώπη
Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δημοσίευσε την ενημερωμένη εκτίμηση κινδύνου σχετικά με την πανδημία COVID-19 σε συνδυασμό με σύνολο οδηγιών για μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις (όπως υγιεινή χεριών, φυσική απόσταση, καθαρισμός και αερισμός).
Η ενημερωμένη εκτίμηση κινδύνου δείχνει ότι τα ποσοστά αυξήθηκαν σταθερά σε ολόκληρη την ΕΕ και το Ηνωμενο Βασίλειο από τον Αύγουστο του 2020, και ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν πάντα επαρκή για τη μείωση ή τον έλεγχο της έκθεσης.
Είναι επομένως ζωτικής σημασίας τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πρώτο σημάδι νέων εστιών.
Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση των τεστ και τον εντοπισμό επαφών, τη βελτίωση της δημόσιας παρακολούθησης της υγειονομικής περίθαλψης, τη διασφάλιση καλύτερης πρόσβασης σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας και σε φάρμακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης