Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Άλμα στις μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο +13% – Στο +16% Cenergy, στο +9% ΕΛΧΑ

tags :
Άλμα στις μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο +13% – Στο +16% Cenergy, στο +9% ΕΛΧΑ
Συνάντηση επιχειρηματιών με τον Κωστή Χατζηδάκη με κύριο αντικείμενο το ενεργειακό κόστος για την ελληνική βιομηχανία
Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο στη σημερινή συνεδρίαση.
Από τη μία τα καλά αποτελέσματα των Cenergy και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ τραβούν τα επενδυτικά βλέμματα και από την άλλη οι συνεχείς ανακοινώσεις της Cenergy για νέες συμβάσεις βελτιώνουν τις προοπτικές του ομίλου.
Επιπλέον χθες πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρει το Worldenergynews.gr συνάντηση των επιχειρηματιών Παπαλεξόπουλου, Μυτιληναίου και Στασινόπουλου με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.
Οι επιχειρηματίες ανέφεραν πως η αβεβαιότητα επιτείνεται από εκκρεμότητες όπως οι νέες συμβάσεις με τη ΔΕΗ, το ΕΤΜΕΑΡ και τα τέλη χρήσης δικτύων.
Μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στη σχεδόν δίωρη συνάντηση τους, με κύριο αντικείμενο το ενεργειακό κόστος για την ελληνική βιομηχανία.
Παρουσίασαν στον υπουργό τις αβεβαιότητες που χαρακτηρίζουν τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές οικονομικό περιβάλλον στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι για τις ελληνικές εξαγωγικές βιομηχανίες οι συνθήκες είναι ακόμη δυσκολότερες δεδομένου του υψηλού ενεργειακού κόστους, που επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα τους.
Υπογράμμισαν μάλιστα ότι η αβεβαιότητα επιτείνεται από το γεγονός πως μια σειρά από κρίσιμα για το ενεργειακό κόστος ζητήματα, όπως για παράδειγμα η σύναψη νέων συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τη ΔΕΗ (οι υφιστάμενες λήγουν στο τέλος του χρόνου), το ύψος του ΕΤΜΕΑΡ εν όψει της ανάγκης κάλυψης του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ, και το ύψος των τελών χρήσης δικτύου παραμένουν ανοικτά.
Η Cenergy έχοντας διασπάσει ανοδικά τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών έκλεισε στα 1,2760 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 16,21%.
Η Viohalco ξέφυγε από τον ίδιο κινητό μέσο, ενώ πριν λίγες μέρες αν και τον διέσπασε γύρισε αμέσως χαμηλότερα.
Η μετοχή ενισχύθηκε στο 12,80% και έκλεισε στα 2,82 ευρώ.
Άνοδο 8,92% στα 1,4160 ευρώ έκλεισε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης