Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεων συνέχεια για το νέο πακέτο στήριξης - Πρόταση 1,5 τρισ. δολ. κατέθεσε η κυβέρνηση Trump

tags :
ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεων συνέχεια για το νέο πακέτο στήριξης - Πρόταση 1,5 τρισ. δολ. κατέθεσε η κυβέρνηση Trump
Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ζητούν να διατεθεί πολύ υψηλότερο ποσό, ύψους 2,2 τρισεκ. δολαρίων, θεωρούν ανεπαρκή την κυβερνητική πρόταση
Στον αέρα παραμένει το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, καθώς Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, θα συνεχιστούν και σήμερα.
Η κυβέρνηση Trump πρότεινε στο Κογκρέσο να καταρτιστεί πρόγραμμα ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο συμπεριλαμβάνει ποσό 20 δισ. δολαρίων ειδικά για τον τομέα των αερομεταφορών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας Mark Meadows σε δημοσιογράφους χθες Τετάρτη.
Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ζητούν να διατεθεί πολύ υψηλότερο ποσό, ύψους 2,2 τρισεκ. δολαρίων, θεωρούν ανεπαρκή την κυβερνητική πρόταση.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Meadows χαρακτήρισε γενναιόδωρη τη νέα πρόταση του Λευκού Οίκου και ότι το ποσό των 2 τρισεκατομμυρίων που εισηγείται η αντιπολίτευση είναι υπερβολικό.
Εάν το ποσό «αρχίζει με 2, θα έχουμε αληθινό πρόβλημα», είπε ο Μέντοους κατά την πτήση της επιστροφής από τη Μινεσότα, διεκδικούμενη πολιτεία καίριας σημασίας όπου ο πρόεδρος Trump συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση των Δημοκρατικών και είπε επίσης ότι θέλει το πρόγραμμα στήριξης να ανέλθει περί το 1,5 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης