Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης (καθ.Ιατρικής): Επειγόντως να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού στο κέντρο της Αθήνας

Δερμιτζάκης (καθ.Ιατρικής): Επειγόντως να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού στο κέντρο της Αθήνας
Έσπασε το πρωτόκολλο στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης
Την ανάγκη να καταστεί επειγόντως υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας επεσήμανε ο καθηγητής Ιατρικής, Μ. Δερμιτζάκης.
«Η χρήση της μάσκας παντού είναι επιβεβλημένη.
Είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να γίνει επειγόντως και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει.
Μάσκα παντού και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στην χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν την χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ υπογράμμισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
«Όταν φοράμε μάσκα η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη» τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης, ο οποίος ανέφερε σχετικά με το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα ότι έσπασε το πρωτόκολλο.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο.
Κατά πάσα πιθανότητα κάπου παραβιάστηκε το πρωτόκολλο.
Σε τέτοιες δομές πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα» σημείωσε ο κ.Δερμιτζάκης, υποστηρίζοντας ότι είναι σημαντικό και οι συγγενείς των τροφίμων να τηρούν όλους τους κανόνες, ενώ θα πρέπει να δουν και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα γηροκομεία που έχουν επιλέξει.
«Φαίνεται αν μια δομή έχει τη σωστή φιλοσοφία στα πρωτόκολλα» ανέφερε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι «σημαντική είναι η ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας, καθώς η πολιτεία δεν μπορεί να ελέγχει τον καθένα ξεχωριστά, είναι αδύνατο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης