Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτόπουλος (καθ.Δημόσιας Υγείας): Ο κορωνοϊός δεν παίζει – Εξετάζονται μέτρα για την Αττική

Παναγιωτόπουλος (καθ.Δημόσιας Υγείας): Ο κορωνοϊός δεν παίζει – Εξετάζονται μέτρα για την Αττική
Δεν περιμένω lockdown όπως αυτό την άνοιξη υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Σαφή προειδοποίηση ότι «ο κορωνοϊός δεν παίζει» απευθύνει ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας - Υγείας του Παιδιού στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στη σκιά των νέων κρουσμάτων σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.
«Πρόκειται για εξαιρετικό περιστατικό δεν υπάρχει αμφιβολία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος για το γηροκομείο, εκτιμώντας ότι η δομή ενδέχεται να κλείσει.
«Θα γίνει συστηματική ιχνηλάτηση.
Ποιοι ήρθαν σε επαφή με ποιους.
Δεν πιστεύω ότι η αγανάκτηση θα μας οδηγήσει στο καλύτερο, πρέπει να δούμε ψύχραιμα την αλληλουχία των γεγονότων και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα» τόνισε ο κ.Παναγιωτόπουλος.
Όπως είπε υπάρχουν μέτρα που εξετάζονται για την Αττική, όπως ο περιορισμός δραστηριοτήτων και ωραρίων.
«Συζητούνται και πρέπει να συζητούνται» υπογράμμισε ο κ.Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως «δεν περιμένω πιθανό lockdown όπως της άνοιξης».
«Θα πρέπει καταρχάς να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, και ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στους οίκους ευγηρίας...
Πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, με μέτρα όσον άφορα τους εργαζομένους ή τους προμηθευτές» υπογράμμισε o κ.Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι «βιώνουμε τις μεταδόσεις που έγιναν μέσα Σεπτεμβρίου».
«Τα μέτρα για να αποδώσουν χρειάζεται κάποιο διάστημα.
Χρειάζονται εκτεταμένοι έλεγχοι.
Θα μπούμε σε λίγο στην περίοδο της γρίπης και την περίοδο του εμβολιασμού οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να είναι οι πρώτες που θα εμβολιαστούν, δεν πρέπει να λείψουν τα εμβόλια για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης