Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Νέο όχι στη διανομή μερισμάτων και την αγορά ιδίων μετοχών από τις τράπεζες των ΗΠΑ

Fed: Νέο όχι στη διανομή μερισμάτων και την αγορά ιδίων μετοχών από τις τράπεζες των ΗΠΑ
H Fed επιβεβαίωσε ότι θα διεξαγάγει ένα δεύτερο τεστ αντοχής για να δοκιμάσει περαιτέρω την ανθεκτικότητα των μεγάλων τραπεζών
Νέο «όχι» στη διανομή μερισμάτων και την αγορά ιδίων μετοχών από τις αμερικανικές τράπεζες λέει η Fed.
Δύο εβδομάδες μετά τη σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παρατείνει το χρονικό όριο για την απαγόρευση διανομής μερισμάτων και αγορών ιδίων μετοχών σε ό,τι αφορά τις μεγάλες τράπεζες.
Σημειώνεται πως τα μέτρα επρόκειτο να λήξουν στις 30 Σεπτεμβρίου.
«Λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημική κρίση, η Fed έλαβε την απόφαση το σχετικό μέτρο να παραταθεί» επισημαίνεται στη ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.
«Για το δ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στις μεγάλες τράπεζες - εκείνες με συνολικά περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων - απαγορεύεται η πραγματοποίηση επαναγοράς μετοχών.
Επιπλέον, οι πληρωμές μερισμάτων θα περιοριστούν και θα συνδεθούν με τα έσοδα.
Για να κατευνάσει την ανησυχία η Fed αναφέρει ότι «βλέπει κάτι που άλλοι δεν βλέπουν», διευκρινίζοντας ότι «οι κεφαλαιακές θέσεις των μεγάλων τραπεζών παρέμειναν ισχυρές κατά το γ’ τρίμηνο».
Περιέργως, πάντως, η Fed αισθάνθηκε την ανάγκη να περιορίσει τη διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους και στο δ’ τρίμηνο, σαν να αναμένει περισσότερη αναταραχή τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο Lael Brianard, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Fed υπό τη διοίκηση του Βiden, διαφώνησε στη σχετική ψηφοφορία (4 ψήφοι υπέρ, 1 κατά) για τη χρονική επέκταση του μέτρου.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Fed επιβεβαίωσε ότι θα διεξαγάγει ένα δεύτερο τεστ αντοχής για να δοκιμάσει περαιτέρω την ανθεκτικότητα των μεγάλων τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης