Τελευταία Νέα
Διεθνή

Disney: 28.000 απολύσεις λόγω κορωνοϊού

tags :
Disney: 28.000 απολύσεις λόγω κορωνοϊού
Disney: 28.000 απολύσεις λόγω κορωνοϊού Σε απολύσεις περίπου 28.000 εργαζομένων στα θεματικά πάρκα της Walt Disney ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η διοίκηση του ομίλου.
Σε απολύσεις περίπου 28.000 εργαζομένων στα θεματικά πάρκα της Walt Disney ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η διοίκηση του ομίλου.
Αιτία των επερχόμενων απολύσεων των εργαζομένων είναι η κατακόρυφη μείωση των επισκέψεων και του τζίρου στα θεματικά πάρκα της εταιρείας, λόγω του κορωνοϊού.
Όπως διευκρίνισαν οι αρμόδιοι, περίπου τα δύο τρίτα των ανθρώπων που πρόκειται να απολυθούν, εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Η συγκεκριμένη απόφαση -εξήγησαν οι υπεύθυνοι του ομίλου- οφείλεται στον «παρατεταμένο αντίκτυπο» της πανδημίας «στον κύκλο εργασιών μας» και στην «αβεβαιότητα για τη διάρκεια» που θα έχει η υγειονομική και η κατ’ επέκταση οικονομική κρίση.
Αυτή τη στιγμή, όπως μετέδωσε το Reuters, όλα τα θεματικά πάρκα της Disney είναι ανοιχτά για το κοινό, εκτός από την Disneyland της Καλιφόρνιας.
Σημειώνεται ότι ο τζίρος του ομίλου μειώθηκε σε ποσοστό 85% σε ετήσια βάση, στα 983 εκατομμύρια δολάρια, για το διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2020.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης