Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Τα μηδενικά επιτόκια στις ΗΠΑ θα διατηρηθούν για τρία τουλάχιστον χρόνια

Kaplan (Fed): Τα μηδενικά επιτόκια στις ΗΠΑ θα διατηρηθούν για τρία τουλάχιστον χρόνια

Ο Robert Kaplan είπε ότι η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται «πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα
H κεντρική τράπεζα ήταν ξεκάθαρη απέναντι στους επενδυτές και στις επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά το πού θα κυμανθεί το επιτόκιο αναφοράς για τα επόμενα τρία χρόνια, είπε στο CNBC ο πρόεδρος της Fed του Dallas, Robert Kaplan.
«Οι αγορές αναμένουν ότι το επιτόκιο θα παραμείνει στο 0% πιθανότατα έως το 2023».
Υπενθυμίζεται πως οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ άφησαν αμετάβλητο το επιτόκιο στο εύρος του 0% έως 0,25% νωρίτερα αυτό το μήνα.
Την ίδια στιγμή δήλωσαν ότι το βασικό επιτόκιο θα μείνει αμετάβλητο έως ότου η απασχόληση φτάσει στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, αλλά και έως ότου «ο πληθωρισμός αυξηθεί στο 2% και η οικονομία μπει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας δήλωσε ότι θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον τρία χρόνια για να επιτύχει η αμερικανική οικονομία στους στόχους που έχει θέσει.
«Πέρα από αυτό το σημείο, πιστεύω ότι η Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς πρέπει να διατηρήσει την ευελιξία της ως προς τα επιτόκια για να αποφασίσει για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει».
Ο Kaplan είπε στο CNBC ότι η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται «πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, αλλιώς θα υπάρξουν προβλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης