Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: To ενδεχόμενο ακυβερνησίας στις ΗΠΑ κλυδωνίζει τις αγορές - Αυτά είναι τα assets που πρέπει να προτιμήσουν οι επενδυτές

J.P. Morgan: To ενδεχόμενο ακυβερνησίας στις ΗΠΑ κλυδωνίζει τις αγορές - Αυτά είναι τα assets που πρέπει να προτιμήσουν οι επενδυτές
Η J.P. Morgan δημιούργησε έναν πίνακα που περιγράφει το πώς αναμένεται να κινηθούν οι συναλλαγές τον Νοέμβριο
To ενδεχόμενο ακυβερνησίας στις ΗΠΑ κλυδωνίζει τις αγορές, υπογραμμίζει με ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan, που δίνει σαφείς οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν οι επενδυτές προκειμένου να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει από το χαοτικό debate μεταξύ Trump και Biden.
Επιβεβαιώνονται οι φόβοι των επενδυτών για μακρά περίοδο ακυβερνησίας, καθώς, σε περίπτωση που ο πρόεδρος Trump δεν επανεκλεγεί, αναμένεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.
Μάλιστα, επανέλαβε τις κατηγορίες για απάτη και για νοθεία.
Ως εκ τούτου, ο δείκτης φόβου – VIX αυξήθηκε περαιτέρω την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.


Από την άλλη, και η επιστολική ψήφος, που προβλέπεται ως μέτρο για την αποφυγή του συνωστισμού στα εκλογικά κέντρα, μπορεί να καθυστερήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Όλα αυτά συνεπάγονται παρέμβαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όπου ο Trump επιδιώκει να τοποθετήσει τους δικούς του ανθρώπους – συγκεκριμένα τη δικαστή Amy Coney Barrett.
Αναφερόμενη στον κίνδυνο να υπάρξει μακρά περίοδος ακυβερνησίας, η J.P. Morgan γράφει ότι ανάλογη κατάσταση, με υποψηφίους να αμφισβητούν το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουν υπάρξει μόνον δύο φορές
(το 1876 μεταξύ του Δημοκρατικού Tilden και του Ρεπουμπλικανού Hayes, αλλά και του 2000 μεταξύ του Δημοκρατικού Gore και του Ρεπουμπλικανού Bush).
Η διαμάχη Gore - Bush χρειάστηκε έναν μήνα για να επιλυθεί.
Το δε αμερικανικό χρηματιστήριο έπεσε 7% σε σχέση με τα προ εκλογών επίπεδα και ποτέ δεν ανέκαμψε, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ εισήλθαν σε ύφεση στα τέλη του 2000 / αρχές του 2001.
Ο δείκτης δολαρίου δεν μετεβλήθη ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια της ύφεσης, δεδομένης της ύφεσης στα αρχικά στάδια, αλλά ο χρυσός αποσυνδέθηκε από τις αγορές συναλλάγματος και σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας.

Τούτου λεχθέντος, η J.P. Morgan συμφωνεί ότι το αποτέλεσμα θα αμφισβητηθεί δικαίως λόγω:
-των εναλλακτικών μεθόδων ψηφοφορίας
-της επιστολικής ψήφου
Σε αυτό το πλαίσιο, η J.P. Morgan δημιούργησε έναν πίνακα που περιγράφει το πώς θα κινηθούν οι συναλλαγές τον Νοέμβριο:
«Underweight μετοχές των ΗΠΑ αντί μετοχών τρίτων χωρών, σορτάρισμα στο δολάριο αντί άλλων συναλλαγματικών διαθεσίμων, δεδομένων συγκεκριμένων κινδύνων που μπορεί να περιορίσουν την παγκόσμια ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης