Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «αντίδραση» της Ευρώπης στο debate Trump - Biden

Η «αντίδραση» της Ευρώπης στο debate Trump - Biden
Μάλλον πικρή... "γεύση" άφησε στην Ευρώπη το debate των μεγάλων αντιπάλων Trump - Biden για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και ο αντίπαλος του από το Δημοκρατικό κόμμα, Joe Biden διασταύρωσαν εχθές τα ξίφη τους (29/09/2020), σχετικά με την πανδημία κοροναϊού, την υγειονομική περίθαλψη και την οικονομία σε ένα εκρηκτικό debate, μια ανάσα πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Πως «αντιδρά» όμως η Ευρώπη σε όσα καταγράφτηκαν;
Ακολουθούν ορισμένες τοποθετήσεις που δημοσιεύει το Reuters:
«Μια χαοτική παράσταση, σοκαριστική για την πιο ισχυρή χώρα του κόσμου», αναφέρει η Ισπανική εφημερίδα El Pais.
«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν φτάσει σε μια κατάσταση στην οποία οι διεκδικητές της πιο ισχυρή θέσης στον κόσμο δεν καταφέρνουν να συζητήσουν αντικειμενικά ένα από τα πολλά προβλήματα της χώρας, παρά το γεγονός ότι τόσο οι ψηφοφόροι όσο και οι διεθνείς εταίροι έχουν πολλές ανοιχτές ερωτήσεις » δήλωσε ο Norbert Roettgen, Γερμανός συντηρητικός και εμπειρογνώμονας εξωτερικής πολιτικής, υποψήφιος για επικεφαλής του κόμματος CDU.
«Η ανόητη προεδρική συζήτηση απεικόνισε μια χώρα που δεν είναι πλέον ικανή ακόμη και για μια αξιοπρεπή διαμάχη», είπαν από την Neue Zuercher Zeitung της Ελβετίας.
«Η συζήτηση ήταν τόσο χαοτική που σχεδόν δεν μπορούσε να παρακολουθηθεί ... Μια συζήτηση όπως κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας δεν μπορεί να έχει πραγματικό νικητή, αλλά αυτό είναι καλό νέο για τον Biden » δήλωσε ο Lorenzo Pregliasco, επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας δημοσκοπήσεων και ανάλυσης YouTrend.
«Η πιο βάναυση μονομαχία όλων των εποχών ... Αυτή θα ήταν η μεγάλη ευκαιρία του Biden να μιλήσει για τις πολιτικές του, να παρουσιάσει το όραμά του για την Αμερική, να μην ασχοληθεί με λάσπη. Πρέπει να πούμε ότι ο Biden και οι Δημοκρατικοί έχασαν εντυπωσιακά αυτήν την ευκαιρία », τόνισε o επικεφαλής γνωμοδοτήσεων της Γερμανικής εφημερίδας Bild.
«Η αντίθεση με το debate Nixon-Kennedy, με μεγάλη έμφαση στην πολιτική και την εξωτερική πολιτική, είναι συγκλονιστική», είπε ο Rory Stewart, πρώην υπουργός και διπλωμάτης της Βρετανίας.
Ο Fabio Ghironi, Ιταλός καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, έγραψε στο Twitter ότι ποτέ δεν πίστευε ότι μια πολιτική συζήτηση στις ΗΠΑ θα πέσει τόσο χαμηλά. «Ήταν σαν να παρακολουθούσα μια ιταλική πολιτική εκπομπή.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης