Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Τη μπάλα στην εξέδρα πετάει ο κ. Σταϊκούρας για την πρώτη κατοικία

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Τη μπάλα στην εξέδρα πετάει ο κ. Σταϊκούρας για την πρώτη κατοικία
Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την ανακοίνωση κ. Σταϊκούρα για την πρώτη κατοικία
«Τη μπάλα στην εξέδρα πετάει ο κ. Σταϊκούρας για την πρώτη κατοικία», τονίζει σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Όπως επισημαίνει στην δήλωση, «ο κ. Σταϊκούρας με μία νέα ανακοίνωση-απάντηση επιχειρεί μάταια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών απλά επιβεβαιώνει ότι αυτή τη στιγμή στη χώρα δεν υφίσταται καμία προστασία της πρώτης κατοικίας με ευθύνη της ΝΔ και πάρα τις διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη.
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κ. Σταϊκούρα:
1.    Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντικατέστησε τον νόμο Κατσέλη και παρέτεινε την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Η σημερινή κυβέρνηση έληξε την προστασία της πρώτης κατοικίας τον Ιούλιο του 2020 και απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για οριζόντια προστασία.
2.    Μάταια επιχειρεί η ΝΔ εδώ και καιρό να παραπλανήσει τους πολίτες με νούμερα περί πλειστηριασμών επί ΣΥΡΙΖΑ, τσουβαλιάζοντας και αθροίζοντας διαδικασίες άσχετες με την πρώτη κατοικία, για να αποπροσανατολίσει από το κύριο ζήτημα.
Αν θέλει να είναι ειλικρινής ας απαντήσει στο πόσοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας γίνονται επί ΝΔ.
3.    Η επίκληση του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΑ” δεν απαντά σε τίποτα.
Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.
4.    Ο πολυδιαφημισμένος νέος πτωχευτικός κώδικας τη μόνη «επιλογή» που δίνει στους δανειολήπτες είναι για τον τρόπο που θα χάνουν το σπίτι τους: με πλειστηριασμό ή με τη μετατροπή τους σε ενοικιαστές.
5.    Αναφορικά με τα κριτήρια που θέτει ο νέος πτωχευτικός για να δώσει τη «μοναδική ευκαιρία» στους πολίτες να γίνουν ενοικιαστές των σπιτιών τους αφού τα χάσουν από την τράπεζα, να θυμίσουμε στον κ. Σταϊκούρα ότι τα κριτήρια δεν είναι πασπαρτού.
Όταν τίθενται κριτήρια για ένα κοινωνικό επίδομα δεν σημαίνει ότι αυτά είναι επαρκή και για κάθε άλλη ρύθμιση και σε όποιες συνθήκες.
Με αυτή τη λογική θα είχαμε μόνο τα κριτήρια του ΚΕΑ για οποιαδήποτε ρύθμιση στη χώρα.
Όσο για το αν οι πολίτες μετά την εκλογή της ΝΔ είδαν τέτοια άνοδο του εισοδήματός τους που πλέον μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις τους ενώ πριν δεν μπορούσαν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σταϊκούρας, το αφήνουμε στην κρίση των ίδιων των πολιτών.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης