Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενώπιον της Γερουσίας ο πρώην διευθυντής του FBI, καταθέτει για τους δεσμούς Trump με την Ρωσία στις εκλογές 2016

ΗΠΑ: Ενώπιον της Γερουσίας ο πρώην διευθυντής του FBI, καταθέτει για τους δεσμούς Trump με την Ρωσία στις εκλογές 2016
Θα εξεταστεί η προέλευση της έρευνας του FBI για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016
Ο πρώην διευθυντής του FBI James Comey, ένας από τους κύριους παράγοντες πίσω από την έρευνα των ΗΠΑ σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Donald Trump το 2016, θα καταθέσει την Τετάρτη 30/09/2020 ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας που θα εξετάσει την προέλευση της έρευνας.
Ο Comey, τον οποίο ο Τραμπ απέλυσε τον Μάιο του 2017, θα εμφανιστεί ενώπιον της Δημοκρατικής Επιτροπής της Γερουσίας υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών για να συζητήσει την έρευνα του FBI με την ονομασία "Crossfire Hurricane".
Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας λένε ότι η έρευνα, η οποία αργότερα παραδόθηκε στον Ειδικό Σύμβουλο είχε σκοπό να υπονομεύσει την υποψηφιότητα και την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Trump.
Τον Δεκέμβριο του 2019, ένας παρατηρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης βρήκε αποδεικτικά στοιχεία για πολλά λάθη, αλλά καμία πολιτική προκατάληψη όταν το FBI ξεκίνησε την έρευνα.
Ο πρόεδρος της επιτροπής δικαστικών της Γερουσίας Lindsey Graham, σύμμαχος του Trump, δήλωσε ότι ζητά λογοδοσία για τα λάθη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις αιτήσεις του FBI για ένταλμα παρακολούθησης του Carter Page, πρώην συμβούλου της εκστρατείας Trump.
Ο κορυφαίος δημοκράτης της επιτροπής, γερουσιαστής Dianne Feinstein, επέκρινε έντονα την έρευνα της επιτροπής ως μια προσπάθεια να επιτεθεί στον Joe Biden.
Η επιτροπή διεξήγαγε δημόσιες ακροάσεις νωρίτερα φέτος με δύο πρώην αξιωματούχους που συμμετείχαν στον Crossfire Hurricane: τον πρώην αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα Rod Rosenstein και την πρώην αναπληρώτρια γενική εισαγγελέα, Sally Yates.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης