Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

CNN Turk: Επίκειται τετ α τετ Δένδια με Cavusoglu (8/10) - Ακολουθεί Μητσοτάκης με Erdogan

CNN Turk: Επίκειται τετ α τετ Δένδια με Cavusoglu (8/10) - Ακολουθεί Μητσοτάκης με Erdogan
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Turk, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ibrahim Kalin, και η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, είναι σε συνεχή επικοινωνία
Στην τελική ευθεία έχει μπει η επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN Turk, ο οδικός χάρτης είναι έτοιμος και εάν όλα πάνε καλά, στις 8 Οκτωβρίου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του, Mevlut Cavusoglu, στο περιθώριο διάσκεψης στη Μπρατισλάβα.
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ibrahim Kalin, και η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, είναι σε συνεχή επικοινωνία.
Όπως μεταδίδει το CNN Turk, δεδομένου ότι η ΕΕ έχει διαμηνύσει ότι πρέπει να αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές ώστε να μην επιβληθούν κυρώσεις «δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές να ανακοινώσουν -μέσω μιας κοινής δήλωσης πριν τη Σύνοδο Κορυφής- ότι έχουν αρχίσει οι διερευνητικές επαφές».
«Εάν πραγματοποιηθεί η συνάντηση Cavusoglu-Δένδια, επόμενο βήμα είναι η συνάντηση του Erdogan με τον Μητσοτάκη.
Καθοριστικός παράγοντας για τη συνάντηση αυτή θα είναι η συνέχεια του διαλόγου και η στάση της κάθε πλευράς» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης