Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σωτήρης Μπάτος: Η κτηνοτροφία είναι ένας πολύ δυναμικός κλάδος που μπορεί να δώσει μεγάλη υπεραξία

tags :
Σωτήρης Μπάτος: Η κτηνοτροφία είναι ένας πολύ δυναμικός κλάδος που μπορεί να δώσει μεγάλη υπεραξία
Η είσοδος νέων αγροτών στην παραγωγή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων προϊόντων με νέες ιδέες
Για τη στρατηγική που ακολουθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην κατεύθυνση στήριξης του αγροτικού τομέα και προώθησης των αγροτικών προϊόντων που παράγει μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Σωτήρης Μπάτος, αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Στην περιφέρεια έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση. Δώσαμε βάρος στην προβολή και στην προώθηση των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γιατί θεωρούμε ότι έτσι μπορούμε να δώσουμε και υπεραξία στα μοναδικά προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρειά μας. Ουσιαστικά, πηγαίνουμε σε εκθέσεις που οι παραγωγοί δεν μπορούσαν να πάνε, ούτε κάποιες επιχειρήσεις, μικρές ή μεσαίες, και χρησιμοποιούμαι κάποια κονδύλια και πριμοδοτούμε τους παραγωγούς ή τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να έρθουν στο περίπτερό μας και να αναδείξουν τα προϊόντα τους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Μπάτος. «Προσπαθούμε να βρούμε κάποιους νέους τρόπους για να μπορέσουμε να βγούμε μπροστά από τις εξελίξεις, είτε με κάποιες ηλεκτρονικές εκθέσεις, είτε με ηλεκτρονικά B2B», προσθέτει.
«Η είσοδος νέων αγροτών στην παραγωγή είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων προϊόντων με νέες ιδέες, διαφοροποιήσεις είτε στον τρόπο παραγωγής, είτε στο ενεργειακό αποτύπωμα που μπορεί να έχει η παραγωγή ενός προϊόντος. Στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, υπάρχει ζήτηση για προϊόντα με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα», λέει ο Σωτήρης Μπάτος και συμπληρώνει: «Πρέπει να στραφούμε προς την κτηνοτροφία. Είναι ένας πολύ δυναμικός κλάδος, είναι ένας κλάδος ο οποίος μπορεί να δώσει πολλή υπεραξία, είτε μέσω γάλακτος, είτε μέσω κρέατος».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
Πηγή: www.tourismtoday.gr
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης