Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμενία: Φωτογραφίες από την κατάρριψη του μαχητικού της από τουρκικό F -16

Αρμενία: Φωτογραφίες από την κατάρριψη του μαχητικού της από τουρκικό F -16
Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα του πιλότου λέγοντας πως πρόκειται για τον Valeri Danelin
Η Αρμενία δημοσίευσε φωτογραφίες την Τετάρτη (30/09/2020) από τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους που υποστηρίζει ότι ήταν το πολεμικό μαχητικό SU-25 που καταρρίφθηκε από ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με το Reuters.
Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας έδωσε επίσης στην δημοσιότητα το όνομα του πιλότου, λέγοντας πως πρόκειται για τον Valeri Danelin.
Πάντως, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αρνήθηκαν τον ισχυρισμό της χώρας για την κατάρριψη του αεροσκάφους με έναν νεκρό πιλότο. 
Image

Η ανακοίνωση της Αρμενίας
Σε ανακοίνωσή του χθες το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας υποστήριξε ότι το τουρκικό μαχητικό, που βρίσκονταν στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν, κάλυπτε τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, που έπληξαν την αρμενική πόλη Βαρντένις.
«Σήμερα στις 10:30 τουρκικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Γκιαντζά για να παράσχουν κάλυψη στα πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων του Αζεϊρμπαϊτζάν στην πόλη Βαρντένις, στα χωριά Μετς Μάτσικ και Σότκ.
Τουρκικό μαχητικό τύπου F-16 κατέριψε μαχητικό Su-25 το οποίο εκτελούσε στρατιωτική αποστολή.
Ο πιλότος δυστυχώς σκοτώθηκε ηρωικά.
Το τουρκικό μαχητικό βρισκόταν σε βάθος 60 χιλιομέτρων (στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν) σε ύψος 8.200 μέτρων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το τουρκικό μαχητικό φέρεται να «σηκώθηκε» από τη βάση Γκιαντζά του Αζερμπαϊτζάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης