Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα αποφεύγει τον διάλογο - Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ κατανοούν τα δίκαια αιτήματα μας

Cavusoglu (Τούρκος ΥΠΕΞ): Η Ελλάδα αποφεύγει τον διάλογο - Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ κατανοούν τα δίκαια αιτήματα μας
Η Τουρκία έχει ζητήσει περιφερειακή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή και των Τουρκοκυπρίων
Σε νέες κατηγορίες εις βάρος της Ελλάδας προχωρά η Τουρκία ένας μόλις 24ωρο πριν τη Σύνοδο Κορυφής.
Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αποφεύγει τον διάλογο με την Τουρκία, υποκύπτοντας στην πίεσης των μέσων ενημέρωσης.
«Όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, έτσι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφεύγει τον διάλογο με την Τουρκία, αν και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι φίλος μου» υποστήριξε ο Cavusoglu σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, και συμπλήρωσε «υποκύπτουν στην πίεση των μέσων ενημέρωσης, της κοινής γνώμης».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «καθώς οι αποφάσεις στην Ευρώπη λαμβάνονται βάσει συναίνεσης, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι κατέστησαν όμηρο την Ε.Ε. με τις απειλές για βέτο, όπως έκαναν με τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας».
Ο Cavusoglu υποστήριξε ότι «η πλειονότητα των μελών της Ε.Ε. κατανοεί τα δίκαια αιτήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Από την άλλη πλευρά, πολλά εξέχοντα μέλη αποδέχονται επίσης τη στάση της Τουρκίας και απορρίπτουν τον “χάρτη της Σεβίλλης”».
Επίσης, ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε το αίτημα για τη σύγκληση περιφερειακής διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή και των Τουρκοκυπρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης