Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η πληροφορία για την MIG και την πρόβλεψη 180-200 εκατ για την Vivartia είναι ακριβής – Πιθανή ακόμη και η επιτήρηση

Η πληροφορία για την MIG και την πρόβλεψη 180-200 εκατ για την Vivartia είναι ακριβής – Πιθανή ακόμη και η επιτήρηση
Σε κάθε περίπτωση η MIG με την διαδρομή και την ιστορία της δεν άξιζε αυτή την τύχη, θα μπορούσαν να είχαν ακολουθηθεί άλλες πολιτικές ώστε να μην φθάσουν εδώ οι εξελίξεις
Η πληροφορία που αποκάλυψε το bankingnews ότι η MIG θα πάρει πρόβλεψη 180 με 200 εκατ για την Vivartia τελικώς είναι ακριβής.
Πηγή που μίλησε ανεπίσημα ανέφερε ότι «υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, άπαξ και το CVC θα προσφέρει 175 εκατ τίμημα για την Vivartia, η MIG θα διενεργήσει πρόβλεψη 180 με 200 εκατ ευρώ, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα ανακοινωθεί, εάν θα είναι άμεσα ή σε επόμενη φάση».
Εφόσον η πληροφορία είναι ακριβής υπάρχει πιθανότητα – όχι ακόμη βεβαιότητας ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να θέσει σε επιτήρηση ή και σε αναστολή την μετοχή της MIG.
Λέμε πιθανότερο σενάριο γιατί αυτό εξαρτάται από την κείμενη νομοθεσία που ορίζει ακριβώς πόσο επί του υφιστάμενου κεφαλαίου μπορεί να χαθεί πριν ενεργοποιηθεί το καθεστώς επιτήρησης ή αναστολής.
Με βάση τον νόμο η MIG βρίσκεται στα όρια.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν λανθασμένη, ωστόσο ο τίτλος έχει απαξιωθεί διαμορφώνεται στα 0,026 ευρώ με την αποτίμηση να έχει υποχωρήσει στα 25 εκατ ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση η MIG με την διαδρομή και την ιστορία της δεν άξιζε αυτή την τύχη, θα μπορούσαν να είχαν ακολουθηθεί άλλες πολιτικές ώστε να μην φθάσουν εδώ οι εξελίξεις.

Τι είχε αναφέρει το bankingnews

Υπάρχει μια πληροφορία – που ωστόσο δεν έχει καταστεί εφικτό να επιβεβαιωθεί – που αναφέρει ότι η MIG με 337 εκατ ευρώ κεφάλαια έχει πάρει την απόφαση να διενεργήσει πρόβλεψη περίπου 180 με 200 εκατ ευρώ.
Εάν αυτό ισχύει – τονίζουμε ότι η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και το αναφέρουμε με σαφή τρόπο – προφανώς και αλλάζουν τα δεδομένα με την MIG.
Στην περίπτωση αυτή η MIG από 337 εκατ θα απομείνει με 137 με 147 εκατ ευρώ κεφάλαια, κάποτε η MIG είχε 5,3 δισεκ. κεφάλαια.
Εάν η πληροφορία αυτή ισχύει, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί, τότε μπορεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να θέσει σε καθεστώς επιτήρησης της μετοχή της MIG ή ακόμη και να θέσει εκτός διαπραγμάτευσης τον τίτλο.
Όλα αυτά όμως αποτελούν εικασίες καθώς όπως αναφέρθηκε η πληροφορία για πρόβλεψη 180 με 200 εκατ δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Να τονιστεί ότι προσεχώς η MIG θα ανακοινώσει αποτελέσματα α΄ 6μήνου 2020 και ίσως εκεί να αποσαφηνίσει εάν θα πάρει πρόβλεψη τώρα ή θα πάρει πρόβλεψη στο τέλος του 2020.

Που θα μπορούσε να φθάσει η αξία της MIG στο χρηματιστήριο;

Η αποτίμηση με χρηματιστηριακούς όρους της MIG διαμορφώνεται στα 28 εκατ ευρώ και έχει αναφερθεί ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 10 εκατ ευρώ ή 0,010 ευρώ από 0,030 ευρώ.
Δυστυχώς το όραμα του Ανδρέα Βγενόπουλου, του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου πήρε αυτή την πορεία.

Υποσημείωση

Ευελπιστούμε να μην ισχύει η πληροφορία για πρόβλεψη 200 εκατ από την MIG για το επικείμενο deal με το CVC που προσφέρει 175 εκατ ευρώ για να εξαγοράσει το 100% της εταιρίας Vivartia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης