Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Brexit

Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το Brexit
Tο ν/σ αναθεωρεί ορισμένους όρους του Brexit που αφορούν στη Βόρεια Ιρλανδία και είχαν τεθεί προκειμένου να μην υπάρξει επιστροφή σε ένα «σκληρό σύνορο» με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε απόψε το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά, που δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την απειλή των Βρυξελλών ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αλλά και τις διαφωνίες μελών του Συντηρητικού κόμματος.
Ο Νόμος περί Εσωτερικής Αγοράς, που υπουργοί της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, εγκρίθηκε με 340 ψήφους υπέρ και 256 κατά.
Στην επόμενη φάση, θα συζητηθεί από τη Βουλή των Λόρδων.
Το «πράσινο φως» από τη Βουλή δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Boris Johnson διαθέτει συντριπτική πλειοψηφία στο Σώμα αυτό, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε από πέντε πρώην πρωθυπουργούς και ορισμένα στελέχη των Συντηρητικών.
Για να κατευνάσει τις ανησυχίες τους, η κυβέρνηση δέχτηκε να προσθέσει μια τροπολογία με την οποία παραχωρείται στο Κοινοβούλιο η δυνατότητα να εγκρίνει αν θα εφαρμοστούν οι πιο αμφιλεγόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού.
Το κείμενο αναθεωρεί ορισμένους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης που αφορούν τη Βόρεια Ιρλανδία και είχαν τεθεί προκειμένου να μην υπάρξει επιστροφή σε ένα «σκληρό σύνορο» με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, δήλωνε ότι ο στόχος ήταν να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και να διασφαλιστούν οι ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης