ΚΙΝΑΛ: Χωρίς αξιοκρατία οι επιλογές των προϊσταμένων στην Βουλή

ΚΙΝΑΛ: Χωρίς αξιοκρατία οι επιλογές των προϊσταμένων στην Βουλή
Την διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζοντας πως ακυρώνονται τα φίλτρα αξιοκρατίας
Με την διαδικασία που ακολουθείται αποδυναμώνονται τα αντικειμενικά κριτήρια και τα εκπαιδευτικά προσόντα και καθίσταται κύριο κριτήριο επιλογής η συνέντευξη ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής
Την διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζοντας πως ακυρώνονται τα φίλτρα αξιοκρατίας.
Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου σε δηλωσή του επισημαίνει:
"Δυστυχώς ο κ. Πρόεδρος της Βουλής μας εξέπληξε δυσάρεστα στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής, αφού με την εισήγησή του για την τροποποίηση του Κανονισμού σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων στις Υπηρεσίες της Βουλής καθίστανται οριστικά παρελθόν οι πολυδιαφημισμένες από τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη Αξιοκρατία και Αριστεία.
Συγκεκριμένα εισηγήθηκε την αποδυνάμωση των αντικειμενικών κριτηρίων και των εκπαιδευτικών προσόντων και ταυτόχρονα την ενδυνάμωση της συνέντευξης αναγορεύοντάς την σε κύριο κριτήριο επιλογής.
Έτσι ο ν.4674/2020 για το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα θα ισχύσει για όλο το Δημόσιο εκτός από την Βουλή των Ελλήνων που τον ψήφισε, αφού η απόκλιση από όσα αυτός προβλέπει είναι παραπάνω από εμφανής.
Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την τροποποίηση του Κανονισμού και ζήτησε από τον Πρόεδρο να μελετηθούν και να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Η άρνηση του Προέδρου οδήγησε στην ψήφιση της εισήγησης, με βάση τη δεδηλωμένη, μόνο από την πλειοψηφία και με εμφανείς διαφοροποιήσεις στους κόλπους της.
Ελπίζουμε ότι η Ολομέλεια της Βουλής που θα συνεδριάσει την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει με διαφορετικό πνεύμα την τροποποίηση του Κανονισμού, προκειμένου η Βουλή να μην αποτελέσει την εξαίρεση ακόμη και από τους λίγους, στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας που ορίζει ο ν.4674/2020 που πρόσφατα θεσπίστηκε.
Προκαλεί θλίψη ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας και ολόκληρη η κοινωνία, η Βουλή αντί να παραδίδει «μαθήματα» αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, κινείται και πάλι στον αστερισμό της παρέκκλισης επιβεβαιώνοντας τη ρήση «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο εκράτεις».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS