ΗΠΑ: Ο Biden έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του

ΗΠΑ: Ο Biden έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του
Ο Joe Biden έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του
Λίγες ώρες πριν από την πρώτη του τηλεμαχία με τον πρόεδρο Donald Trump, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Joe Biden έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του για το 2019 και το επιτελείο του κάλεσε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, ο οποίος δέχεται σφοδρή κριτική γιατί δεν αποκαλύπτει τα δικά του φορολογικά δεδομένα, να κάνει το ίδιο.
Ο Biden, που πρόκειται να μοιραστεί τη σκηνή με τον Trump τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κλίβελαντ, έκανε αυτήν την κίνηση δύο ημέρες αφότου η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2016 και το 2017 – και τίποτα στα 10 από τα 15 προηγούμενα χρόνια.
Ο Trump ανέκαθεν προσπαθούσε να κρατήσει μυστικά τα προσωπικά του οικονομικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τα φορολογικά δεδομένα του Biden, ο ίδιος και η σύζυγός του πλήρωσαν περισσότερα από 346.000 δολάρια σε ομοσπονδιακούς και άλλους φόρους το 2019, έχοντας δηλώσει εισόδημα περίπου 985.000 δολαρίων.
Στη συνέχεια ζήτησαν επιστροφή περίπου 47.000 δολαρίων λόγω υπερβολικής φορολόγησης.
Σήμερα 29/9 δόθηκαν επίσης στη δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις της Kamala Harris, της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών.
«Πρόκειται για ιστορικό επίπεδο διαφάνειας που αποσκοπεί να ανακτήσουν οι Αμερικανοί την εμπιστοσύνη τους για άλλη μια φορά στο ότι οι ηγέτες τους θα φροντίζουν για τον λαό και όχι για τα δικά τους κέρδη», είπε στους δημοσιογράφους η υποδιευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Biden.
«Κύριε πρόεδρε, δώστε τις δικές σας φορολογικές δηλώσεις ή βουλώστε το», πρόσθεσε.
Καθώς ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει και ο χρόνος τελειώνει για να αλλάξουν άποψη ή να επηρεαστούν οι αναποφάσιστοι, το διακύβευμα είναι τεράστιο σ’ αυτήν την πρώτη τηλεμαχία, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Η τηλεμαχία, η πρώτη από τις τρεις συνολικά, θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα φιλοξενηθεί στο Πανεπιστήμιο Κέις Γουέστερν Ριζέρβ του Κλίβελαντ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS