Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (υπ. Τουρισμού): Tα 12 δείγματα των μελών του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 έχουν αναγνωριστεί ως αρνητικά

Θεοχάρης (υπ. Τουρισμού):  Tα 12 δείγματα των μελών του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 έχουν αναγνωριστεί ως αρνητικά

Σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του κρουαζιερόπλοιου ήταν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το για το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 προέβη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, δηλώνοντας πως ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμοδίου.
«Όπως ενημερώθηκα, και τα 12 δείγματα των μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, έχουν πλέον αναγνωριστεί ως αρνητικά μετά από δύο επαναληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από την TUI Cruises καθώς και από τις ελληνικές αρχές και από έναν τρίτο έλεγχο PCR.
Βρισκόμουν σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές που διαχειρίζονταν το περιστατικό, και με την TUI από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός.
Με τη σοβαρότητα και την ψυχραιμία που απαιτούν οι περιστάσεις, αποφασίσαμε ως υπουργείο Τουρισμού να μη βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα που ζημιώνουν τον ελληνικό τουρισμό και βλάπτουν την εικόνα της χώρας και περιμέναμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.
Από την αρχή, γνωρίζαμε ότι η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα που απαιτούσε σχέδιο, σταδιακό άνοιγμα και κανόνες.
Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, που χάρις στην καλή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορέσαμε να τις εφαρμόσουμε κατά τη διάρκεια αυτού του διαφορετικού καλοκαιριού.
Και η τουριστική αγορά μάς αντάμειψε με την εμπιστοσύνη της.
Ας μην γκρεμίζουμε λοιπόν όσα χτίσαμε.
Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η ασφάλεια.
Ευθύνη μας ήταν και παραμένει η διατήρηση της καλής φήμης της χώρας. Για αυτό το σκοπό δουλέψαμε και για αυτό θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ψυχραιμία, συνέπεια και σεβασμό απέναντι στους επισκέπτες, τους κατοίκους και τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από τον τουρισμό» αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης