Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εκνευρισμός Celik για επίσκεψη Pompeo στην Ελλάδα: Αποτελεί σκιά για τις ΗΠΑ

Εκνευρισμός Celik για επίσκεψη Pompeo στην Ελλάδα: Αποτελεί σκιά για τις ΗΠΑ
«Έτσουξε» τους αξιωματούχους της Τουρκίας η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo, στην Ελλάδα
«Έτσουξε», από ό,τι φαίνεται, τους αξιωματούχους της Τουρκίας η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Mike Pompeo, στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΑΚP, η επίσκεψη του Πομπέο στην Ελλάδα είναι μια κατάσταση που επισκιάζει την ουδετερότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκε μόνον την Ελλάδα, και όχι την Τουρκία, αλλά και οι δηλώσεις μονόπλευρης υποστήριξης δεν εξυπηρετούν την ειρήνη στην περιοχή».
Είπε ο Celik, προσθέτοντας:
«Διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Ίσως πρέπει ως Τουρκία να αναθεωρήσουμε τη στάση μας.
Παρά ταύτα, πιστεύουμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην προηγούμενη ισορροπημένη πολιτική».
O Celik κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς της όρους σημειώνοντας ότι «την ώρα που η Ελλάδα δηλώνει πως είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές, την ίδια ώρα επισκέπτονται την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτό ουσιαστικά δείχνει την ενίσχυση της θέσης της μη επίλυσης των Ελληνοκύπριων.
Όπως και οι δηλώσεις υποστήριξης προς την Ελλάδα ουσιαστικά δείχνει πως τους κατευθύνουν σε λάθος πορεία όσους κάθονται απέναντι μας.
Έτσι η Ελλάδα κάθε φορά προσπαθεί να επιβάλλει πράγματα και όρους». 
Απείλησε δε την Ελλάδα λέγοντας ότι «η Τουρκία είναι μια χώρα διαβουλεύσεων.
Αν θέλουν να επιλύσουν τα ζητήματα στο τραπέζι θα το λύσουμε εκεί.
Αν όμως θέλουν να επιλύσουν τα θέματα στο μέτωπο θα το κάνουμε στο μέτωπο.
Αν όμως η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί μόνο την σκληρή δύναμη κι όχι την λεπτή δύναμη της διπλωματίας, τότε και η Τουρκία ξέρει καλά να χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις της, τη σκληρή της δύναμη».

Για τη σύρραξη Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας

Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία έχουν την ίδια μοίρα, το ίδιο μέλλον, οι δύο χώρες έχουν τις ίδιες αξίες, ανέφερε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Celik, με αφορμή την εμπόλεμη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν.
«Το Καραμπάχ είναι το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία είναι ο κατακτητής εκεί» υποστήριξε ο Τούρκος αξιωματούχος, σε μια ρητορική ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιεί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης