Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Έκρηξη από το παρελθόν - Το Nagorno Karabakh κλιμακώνει τον πόλεμο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν εμπλέκοντας Ρωσία και Τουρκία

Έκρηξη από το παρελθόν - Το Nagorno Karabakh κλιμακώνει τον πόλεμο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν εμπλέκοντας Ρωσία και Τουρκία
Η νέα θύελλα που ξέσπασε μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με επίκεντρο το Nagorno Karabakh που αποτελεί μια ημιαυτόνομη περιοχή στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους, μπορεί να οδηγήσει σε γενίκευση τον πόλεμο
Έκρηξη από το παρελθόν.
Η νέα θύελλα που ξέσπασε μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με επίκεντρο το Nagorno Karabakh που αποτελεί μια ημιαυτόνομη περιοχή στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται κυρίως από αρμένιους, μπορεί να οδηγήσει σε γενίκευση τον πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών με εμπλοκή Ρωσίας και Τουρκίας.
Αν και είναι ασαφές τι έχει συμβεί, ποιος δηλαδή ξεκίνησε την ένοπλη σύρραξη η ουσία είναι ότι εδώ και καιρό υπέβοσκε μια κατάσταση που οδηγούσε σε κλιμάκωση.
Ήδη η Αρμενία κατηγορεί την Τουρκία ότι πολεμικό F16 της Τουρκίας κατέρριψε αρμενικό πολεμικό αεροπλάνο Su-25 παλαιάς ρωσικής τεχνολογίας.
Ταυτόχρονα οι αρμένιοι κατηγορούν την Τουρκία ότι στέλνει τούρκους και σύριους μισθοφόρους ενώ η Ρωσία ζητάει άμεσα κατάπαυση του πυρός.
Ο Trump ο αμερικανός Πρόεδρος από την άλλη δήλωσε ότι θα δει εάν μπορεί να σταματήσει την ένοπλη σύγκρουση, η Γερμανία ζητάει άμεσα κατάπαυση του πυρός και η Γαλλία επανέναρξη του διαλόγου.
Ο Biden ο υποψήφιος αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση ώστε να αποτραπεί η κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο.
«Με τις απώλειες να αυξάνονται γρήγορα μέσα και γύρω από το Nagorno-Karabakh, η κυβέρνηση Trump πρέπει να καλέσει αμέσως τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για να απομακρύνουν την κατάσταση.
Πρέπει επίσης να απαιτήσει από άλλους - όπως η Τουρκία - να μείνουν έξω από αυτήν τη σύγκρουση»

Οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις, μεταξύ δύο χωρών δεν θα διαρκούσαν πολύ, εάν δεν παρέμβαιναν ξένοι παράγοντες.
Η ιστορία των πολέμων, μεγάλων και μικρών, μας λέει ότι τα όπλα δεν σιωπούν έγκαιρα επειδή υπάρχει πάντα μια χώρα ή δύο που τροφοδοτούν με σφαίρες τα όπλα.
Οι πόλεμοι αυτές τις μέρες, όπως και ορισμένες συμμαχίες χρηματοδοτούνται.
Έτσι είναι τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται σήμερα.
Η σύγκρουση Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν για το Nagorno Karabakh είναι μια παλαιά σύγκρουση.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων (ICG), μια δεξαμενή σκέψης, η εθνοτική βία ξέσπασε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980, προερχόμενη από τον αλυτρωτισμό του Nagarno-Karabakh.
Οι δύο χώρες οδηγήθηκαν σε πόλεμο μία φορά το 1992, για να κηρύξουν εκεχειρία το 1994.
Σε αυτόν τον πόλεμο του 1992, η Αρμενία κατέλαβε μεγάλο μέρος του Nagοrno-Karabakh.
Αλλά η κατάπαυση του πυρός ήρθε μόνο αφού 30.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Οι περιφερειακές δυνάμεις, η Ρωσία και η Τουρκία δεν βοηθούν από την πλευρά τους, απειλώντας να διευρύνουν τη σύγκρουση.
Η Ρωσία υποστηρίζει την Αρμενία και η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν.
Το Ισραήλ λέγεται επίσης ότι προμηθεύει όπλα στους Αζέρους.
Το ίδιο κάνει και η Ρωσία δίνει όπλα στο Αζερμπαϊτζάν.
Η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει στη διευθέτηση του αζερικού-αρμενικού αγώνα για το Nagarno-Karabakh, αλλά όταν η Σοβιετική Ένωση έπεσε το 1991 ήταν πολύ απασχολημένη με τα εσωτερικά της ζητήματα.
Και τα σύνορα μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών έγιναν διεθνή.
Τώρα η Ρωσία είναι πολύ απασχολημένη προσπαθώντας να βοηθήσει την Αρμενία να κρατήσει το Nagοrno-Karabakh ενώ δίνει όπλα στους Αζέρους.
Τα τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν ότι και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν πυραυλικά συστήματα αλλά μεγάλο μεγάλο μέρος της σύγκρουσης πραγματοποιείται κατά μήκος της λεγόμενης «γραμμής ελέγχου», μια έκταση 230 χιλιομέτρων γεμάτη χωριά.
Τα δεδομένα της ICG δείχνουν 150.000 πολίτες που ζουν σε 26 αρμενικά και 84 χωριά του Αζερμπαϊτζάν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα.
Η ειρήνη πρέπει να επανέλθει προτού καλύψει ολόκληρο το Nagοrno-Karabakh καθώς η καταστροφή θα είναι αναπόφευκτη.
Επί εποχής ΕΣΣΔ Αρμένιοι και Αζέροι συνεργάζονταν ασχολούμενοι με το εμπόριο και την γεωργία.
Αλλά πρώτα, η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να ενθαρρύνει την Αρμενία και η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν.
Βεβαίως, η Αρμενία είναι μέλος της Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια υπό την ηγεσία της Ρωσίας, ο οποίος απαιτεί από τα μέλη να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης.
Η Τουρκία πρέπει επίσης να κάνει το Αζερμπαϊτζάν να δει τα οφέλη της ειρήνης.
Εάν υπάρξει κλιμάκωση θα εμπλακούν και άλλες χώρες.
Αυτό που συμβαίνει στον Καύκασο δεν μένει πάντα στον Καύκασο
Το Ιράν ήδη καραδοκεί.
Δεν μπορεί κανείς να περιμένει μια χώρα όπως το Ιράν που φιλοξενεί 12 έως 20 εκατομμύρια Αζέρους να παραμείνει ουδέτερη.

Τι συνέβη με το αρμενικό αεροπλάνο;

Η Αρμενία ισχυρίζεται ότι το τουρκικό F16 κατέρριψε ένα από τα πολεμικά της αεροπλάνα, αφού η Τουρκία προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα ακούσει το βρυχηθμό μας και δεσμεύθηκε να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να πάρει πίσω το Nagοrno-Karabakh
Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας Erdogan είπε ότι η Τουρκία «στέκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν»
Ωστόσο για το πολεμικό αεροπλάνο της Αρμενίας θεωρούν ότι είναι προπαγάνδα της Αρμενίας όπως τόνισαν «ένα ακόμη ψέμα της προπαγάνδας των Αρμενίων».
Οι αρμένιοι ωστόσο αναφέρουν ότι το F16 απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Γκάνγκα στο Αζερμπαϊτζάν και έπληξε το αρμενικό πολεμικό αεροπλάνο.
Το Αζερμπαϊτζάν μεταδίδει πλάνα από δύο αρμενικά τανκς που ανατινάχτηκαν στο πεδίο της μάχης, ενώ η Αρμενία ισχυρίστηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει 80 θωρακισμένα οχήματα, 49 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους Αζέρους.
Η Αρμενία πάντως κατηγόρησε την Τουρκία ότι «υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν για νέες γενοκτονίες», μια αναφορά που αφορά την σφαγή των αρχών του 20ου αιώνα που αποκαλούν Γενοκτονία των Αρμενίων και η οποία εξακολουθεί να δηλητηριάζει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.
Η Ρωσία έχει στρατιωτική βάση στην Αρμενία, αλλά ζήτησε να «τερματιστούν αμέσως» οι εχθροπραξίες - προειδοποιώντας την Τουρκία να μην «προσθέσει καύσιμα στις φλόγες»
Image
Η Αρμενία επικαλείται και ενεργοποιεί τη συνθήκη CSTO που δεσμεύει και βάζει επίσημα τη Ρωσία στον πόλεμο

Μετά τη κατάρριψη του μαχητικού της αεροσκάφους, η Αρμενία επικαλέστηκε και ενεργοποίησε τη Συνθήκη του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας, (Collective Security Treaty Organization - CSTO ή συνθήκη της Τασκένδης) που υπεγράφη στην Τασκένδη το 1992.
Η συνθήκη CSTO προβλέπει πως επίθεση σε συμμαχικό κράτος εκλαμβάνεται ως επιθετική ενέργεια εναντίον όλων των κρατών που έχουν συνυπογράψει και απευθύνεται ευθέως στην Ρωσία, η οποία, με βάση τη Συνθήκη, οφείλει να ανταποκριθεί.
Ειδικότερα, η Συνθήκη της Τασκένδης υπεγράφη το 1992 μεταξύ Ρωσίας, Αρμενίας, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν και Ουζμπεκιστάν, και μεταξύ των όρων της προβλέπει πως αν οποιαδήποτε από τις προαναφερόμενες χώρες δεχθεί στρατιωτική επίθεση, θα ισοδυναμεί με επίθεση προς όλες τις συμμαχικές χώρες.
Η κατάρριψη του αρμενικού SU-25 από το τουρκικό F-16, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, φέρεται να περιπλέκει την κατάσταση, καθώς η Μόσχα, με βάση τη Συνθήκη της Τασκένδης, είναι υποχρεωμένη να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία, στην πολεμική σύρραξη που έχει ξεσπάσει με το Αζερμπαϊτζάν, στην περιοχή του Nagorno - Karabakh.
Οι Ρώσοι διαθέτουν ρωσική βάση στην Αρμενία και έχουν ζητήσει αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές.
Ο πιλότος του αρμενικού μαχητικού αναφέρεται ως νεκρός.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Vladimir Putin είχε προειδοποιήσει την Άγκυρα και τον Recep Tayyip Erdogan, να μην ρίχνει «λάδι στη φωτιά», ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή.
Μένει πλέον να φανεί πως θα ανταποκριθεί η Ρωσία στην έκκληση στρατιωτικής συνδρομής από την Αρμενία, η οποία σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αργά το απόγευμα της Τρίτης, διαπίστωνε μια ευρείας κλίμακας επιδείνωση της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Maria Zakharova.

Πως εξελίσσονται οι συγκρούσεις Aρμενίων και Aζέρων


Με βάση το ISW News οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας συνεχίζονται στην περιοχή Nagοrno-Karabakh και μέχρι στιγμής οι γραμμές ελέγχου δεν έχουν αλλάξει.

- Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στον νότιο άξονα του Nagοrno-Karabakh γύρω από το Fuzuli μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των αρμενικών δυνάμεων.
Ο Αρμενικός στρατός ισχυρίζεται ότι ανέκτησε όλες τις γραμμές που χάθηκαν στις 28/9, αλλά οι πηγές του Αζερικού στρατού το αρνήθηκαν.

- Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την καταστροφή 4 τανκς των αρμενικών δυνάμεων στο μέτωπο Fuzuli.

- Έντονες συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον άξονα Agdarreh (Martakert) και Madaghis-Talesh στα βόρεια της περιοχής Karabakh:
Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στον άξονα Martakert και Madagis-Talesh, σκοτώθηκαν 30 αζέροι εκ των οποίων 13 στρατιώτες και μέλη των συνοριοφυλάκων και του στρατού του Αζερμπαϊτζάν. Άλλοι 15 είναι κάτοικοι της περιοχής Talesh που γενικά έχασαν τη ζωή τους σε επιχειρήσεις διείσδυσης.

- Ένα μαχητικό Sukhoi 25 του αρμενικού στρατού καταρρίφθηκε από ένα τουρκικό μαχητικό F16. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας επιβεβαίωσε το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκε ο πιλότος αυτού του μαχητικού.

- Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, η ζημιά στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν από τις 27 Σεπτεμβρίου 2020 περιλαμβάνει την καταστροφή 82 οχημάτων, 1 αεροσκάφους, 4 ελικοπτέρων, 49 UAV και 80 θωρακισμένων οχημάτων.

- Τα UAV της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στόχευαν ένα λεωφορείο στην πόλη Βαρδένης στην Αρμενία.
Η Αρμενία τόνισε ότι θα δώσει αντίποινα με την κατάλληλη απάντηση.

- Το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισε έντονα τις θέσεις των αρμενικών δυνάμεων στο Martuni (Khojavand).

- Τα Αρμενικά συστήματα αεροπορικής άμυνας κατέρριψαν έναν Ισραηλινό 900 UAV που ανήκε στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν κοντά στο Khojaly.

- Ο Αρμενικός στρατός ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε ένα ελαφρύ στρατιωτικό αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν Antonov An-2.

- Ένα μη αναγνωρισμένο drone έπεσε στην πόλη Malekan στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν κοντά στο Ιράν.
Ορισμένες πηγές ειδήσεων ισχυρίζονται ότι το drone ανήκει στον στρατό της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

- Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έστειλε βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στις παραμεθόριες περιοχές του βορειοδυτικού Ιράν.
Αυτό το μέτρο ελήφθη για την αποτροπή πιθανών επιθέσεων από γειτονικές χώρες και για την ασφάλεια των βόρειων συνόρων του Ιράν.

- Σύμφωνα με το Αζερμπαϊτζάν ο Πακιστανός πρέσβης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev ενώ υποστήριζε τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν στο Nagarno-Karabakh και δήλωσε ότι θα κάνει ό, τι καλύτερο για τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν.
Αν και οι πηγές των Αζέρων υπερβάλλουν αναφέροντας 40.000 πακιστανούς, επιβεβαιώθηκε η παρουσία 5.000 ατόμων που εισήλθαν στη χώρα από τα αεροδρόμια Λανκαράν και Μπακού.
Image

Image

Image
Η Τουρκία στέλνει μισθοφόρους

Η Τουρκία στέλνει αντάρτες μαχητές από την Συρία για να υποστηρίξουν το Αζερμπαϊτζάν στην κλιμακούμενη σύγκρουση με τη γειτονική Αρμενία, ανέφεραν δύο Σύριοι αντάρτες, καθώς η Άγκυρα δεσμεύεται να ενισχύσει το Αζερμπαϊτζάν.
Οι συγκρούσεις στο έδαφος του Nagοrno-Karabakh είναι οι βαρύτερες από το 2016, με αναφορές για δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες τραυματίες.
Ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Μόσχα δήλωσε ότι η Τουρκία έστειλε περίπου 4.000 μαχητές από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν.
Με βάση πηγές οι μισθοφόροι λαμβάνουν 1500 δολάρια τον μήνα.
Άλλος μαχητής, από την πολιτοφυλακή Jaish al-Nukhba που συνδέεται με το SNA, δήλωσε ότι είχε πει ότι σχεδόν 1.000 Σύριοι πρόκειται να αναπτυχθούν στο Αζερμπαϊτζάν. Άλλοι επαναστάτες, οι οποίοι επίσης αρνήθηκαν να κατονομαστούν, έδωσαν αριθμούς μεταξύ 700 και 1.000.
Ο Hikmat Hajiyev, βοηθός εξωτερικής πολιτικής στον πρόεδρο των Αζερίων, Ilham Aliyev, δήλωσε ότι ήταν «εντελώς ανοησία» να αναφέρουν οι Σύριοι μαχητές ότι έρχονταν να βοηθήσουν τη χώρα του.

Οι μάχες μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν μπορεί να οδηγήσουν σε ολοκληρωτικό πόλεμο

Μια υποβόσκουσα σύγκρουση στα ασταθή νότια σύνορα της Ρωσίας απειλεί να κλιμακωθεί και να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο με εμπλοκή και της Τουρκίας.
Οι μάχες επικεντρώνονται στην αμφισβητούμενη περιοχή του Nagarno-Karabakh, την οποία διεκδικούν οι αρμένιοι καθώς και οι αζέροι.
Η εθνοτική αρμενική πλειοψηφία στην περιοχή πολέμησε σε έναν αιματηρό πόλεμο που υποχρέωσε το Αζερμπαϊτζάν να αποχωρήσει.
Ακολούθησε μια τεταμένη εκεχειρία - αλλά χωρίς διαρκής ειρήνη - έκτοτε διατηρεί τις εντάσεις υψηλές στον Καύκασο, μια περιοχή όπου ιστορικά έχουν ανταγωνιστεί η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν.
Η σύγκρουση ερχόταν.
Υπήρχαν πολλά σήματα, όλοι τα έβλεπαν και δεν έκαναν τίποτα για εβδομάδες ανέφερε το International Crisis Group.
Εάν οι ξένες δυνάμεις παραμείνουν σιωπηλές τώρα, ο πόλεμος θα γενικευτεί.
Η διεθνής διαμεσολάβηση βρίσκεται επίσημα στα χέρια μιας ομάδας που προεδρεύει η Γαλλία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Ρωσία, η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή εδώ και 200 χρόνια, έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.
Έχει υπογράψει αμυντικό σύμφωνο με την Αρμενία και διαθέτει στρατιωτική βάση, αλλά το Κρεμλίνο διατηρεί επίσης καλές σχέσεις και με το Αζερμπαϊτζάν.
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Αρμενία είναι αρνητικές μετά την μαζική δολοφονία των Αρμενίων το 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία πολλοί ιστορικοί έχουν χαρακτηρίσει ως γενοκτονία.
Οι Τούρκοι και οι Αζέροι μοιράζονται εθνική και γλωσσική συγγένεια ενώ οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και Αρμενίας έχουν παγώσει λόγω της σύγκρουσης στο Nagarno-Karabakh.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας ισχυρίζεται ότι το Αζερμπαϊτζάν λαμβάνει «στρατιωτική-πολιτική υποστήριξη μεγάλης κλίμακας από την Τουρκία» με τη μορφή συμβούλων και όπλων, συμπεριλαμβανομένων των drone.
Το Αζερμπαϊτζάν, πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, έχει δημιουργήσει τον δικό του στρατό.
«Η διευθέτηση του ζητήματος του Nagοrno-Karabakh είναι η ιστορική μας αποστολή», δήλωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν στο συμβούλιο ασφαλείας στις 27 Σεπτεμβρίου 2020.
Πρέπει να το επιλύσουμε έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ιστορική δικαιοσύνη.
Πρέπει να το κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν.
Η διακήρυξη ανεξαρτησίας από την εθνική αρμενική πλειοψηφία του Nagοrno-Karabakh, μιας περιοχής στο Αζερμπαϊτζάν, ξεκίνησε έναν πόλεμο με δεκάδες χιλιάδες θύματα που κατέληξαν σε μια κατάπαυση του πυρός του 1994. Καμία χώρα, ούτε καν η Αρμενία, δεν αναγνώρισε το Nagοrno-Karabakh ως ανεξάρτητο από το Αζερμπαϊτζάν έδαφος.
Ο κίνδυνος τώρα είναι αν ο τακτικός Αρμενικός στρατός εμπλακεί στις μάχες με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Vidim Mukhanov, ειδικός στα θέματα Καυκάσου στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.
«Αυτό που βλέπουμε μετά την πρώτη ημέρα κλιμάκωσης είναι ότι χρησιμοποιούνται αεροπορικές μεταφορές, βαριά πυροβολικά και αεροσκάφη, κάτι που υποδηλώνει ότι αυτό δεν ήταν αυθόρμητη αλλά μια καλά προγραμματισμένη επιχείρηση», δήλωσε ο Mukhanov.
Εάν αυτή η σύγκρουση δεν σταματήσει λόγω σοβαρής εξωτερικής πίεσης, τότε θα έρθει ο πόλεμος, ο οποίος θα ήταν καταστροφή»
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης