Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Είμαστε έτοιμοι να προσελκύσουμε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάκαμψης της οικονομίας

Μεγάλου (Πειραιώς): Είμαστε έτοιμοι να προσελκύσουμε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάκαμψης της οικονομίας
Ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας είναι ευκαιρία και προϋπόθεση για το αύριο, τόνισε στην Ημερίδα για την βιώσιμη τραπεζική χρηματοδότηση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου
«Ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας είναι ευκαιρία και προϋπόθεση για το αύριο», τόνισε στην Ημερίδα για την βιώσιμη τραπεζική χρηματοδότηση ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και τόνισε πως «εμείς στην τράπεζα Πειραιώς είμαστε έτοιμοι να προσελκύσουμε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
«Έχουμε τα κεφάλαια και την ρευστότητα να το πράξουμε. Ήδη από τις αρχές του 2020 έχουμε εκταμιεύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ νέα δάνεια και στο τέλος του 2020 το ποσό θα ξεπεράσει τα 5,5 δισ. ευρώ.
Στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματικότητα για να ξεπεράσει τις συνέπειες της ύφεσης», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που προσφέρουν οι ευρωπαϊκοί πόροι και το Next Regeneration EU, να επιταχύνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να προσελκύσουμε επιπρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια προς την κατεύθυνση της βιώσιμης οικονομίας».
Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου ο ρόλος και στόχος των τραπεζών είναι «να προσαρμόσουν το μοντέλο σε μια βιώσιμη επιχειρηματικότητα και οικονομία, η οποία θα κάνει τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές μέσα από την μείωση των ενεργειακών τους δαπανών».
Τέλος, ανέφερε ότι η τράπεζα Πειραιώς ήταν η 1η τράπεζα που προχώρησε σε έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους 500 εκατ ευρώ.
«Διοχετεύσαμε κατόπιν της έκδοσης προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δάνεια συν την συμμετοχή της τράπεζας ύψους 700 εκατ ευρώ», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης