Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η απαξίωση δεν έχει τέλος! Ελάχιστες ξεχωρίζουν, δεκάδες απογοητεύουν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η απαξίωση δεν έχει τέλος! Ελάχιστες ξεχωρίζουν, δεκάδες απογοητεύουν
ΑΓΟΡΑ: Απουσιάζει η διάρκεια. Δε μπορεί το ΧΑ να κρατήσει το ανοδικό τέμπο και να απομακρυνθεί από τη ζώνη συσσώρευσης. Οι επενδυτές απογοητεύονται περισσότερο κάθε μέρα που περνάει. Δυστυχώς λαμβάνουμε κάποια μηνύματα που εδώ και κάμποσες μέρες τα σχολιάζουμε και δε μας αρέσουν.

Γιατί δε φτάνει που δεν υπάρχουν επενδυτές, έχουμε και πωλήσεις μεγάλες από αυτούς που έχουν μείνει. Μάλλον απογοητεύτηκαν ή έχουν φοβηθεί από την πανδημία και αναζητούν ρευστότητα. Το ΧΑ δεν έχει διάρκεια. Και οι φθηνές μετοχές δε μπορούν να φτάσουν σε καλά επίπεδα, αφού μόλις πάνε λίγο πάνω βγαίνουν πωλήσεις. Από την άλλη αρκετά αρνητικά αποτελέσματα έχουν επηρεάσει τις αποτιμήσεις. Καλά, δε συζητάμε για τις τράπεζες.

Λίγες οι εξαιρέσεις καθημερινά. Σήμερα ήταν ο ΑΔΜΗΕ, η Μυτιληναίος και η Intracom. Άντε να βάλουμε και το Πλαίσιο από τα μικρά. Ωστόσο, η συνολική εικόνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Το ΧΑ όμως δεν είναι για όσους ζητούν εύκολο χρήμα. Στα δύσκολα δίνει ευκαιρίες στους μακροπρόθεσμους.

ΑΔΜΗΕ: Θα λέγαμε αρκετά επιτυχημένη την έκθεση της Eurobank και δείχνει πως υπάρχουν φθηνές μετοχές τις οποίες αγνοούν οι αναλυτές. Έχει γίνει hot ο κλάδος της ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ δε μπορούσε να σηκώσει κεφάλι. Που βγάζει κέρδη, που δίνει μέρισμα και που έχει να ωφεληθεί από το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα. Στο +5% η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μας δίνει ελπίδες, καθώς πάντα ξεχώριζε χρηματιστηριακά ή αν θέλετε ήταν από τις πρώτες μετοχές που έδιναν το σύνθημα για μία καλύτερη πορεία. Πλησιάζει και την τιμή που την είχαμε επιλέξει όταν την είχαμε εντάξει στις κορυφαίες μας επιλογές. Στα 9,13 ευρώ και στο +1,56%.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ξαναδίνει μάχη για διάσπαση και πάει καλά, αφού έγραψε νέο υψηλό. Εντυπωσιακή η πορεία της σήμερα, αλλά και μεγάλος ο όγκος. Στα 0,7150 ευρώ και στο +9,33% με 766 χιλ .τεμάχια όγκο.

AS COMPANY: Γράφαμε πριν λίγες μέρες για ύπαρξη πωλητή στη μετοχή και ο σημερινός όγκος το επιβεβαιώνει. Μέχρι στιγμής βλέπουμε πως δεν υπάρχει διάθεση να «πληγωθεί» άλλο η αποτίμηση. Μιλάμε για αστεία αποτίμηση.

Συνολικά σήμερα έγιναν 153 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε στα 1,80 ευρώ με άνοδο 0,56%. Λογικά όταν τελειώσουν οι πωλήσεις θα πρέπει να δούμε άνοδο και εδώ. Έχουν ξεκινήσει και αγορές ιδίων μετοχών. Ελπίζουμε να γίνονται με όμορφο τρόπο.

ΕΛΤΟΝ: Θα χαρακτηρίζαμε τα αποτελέσματα πολύ ισχυρά με μοναδική σκιά το ύψος των απαιτήσεων. Πλέον ξεπερνούν το σύνολο των υποχρεώσεων. Ανήλθαν στα 50,1 εκατ. ευρώ με τις συνολικές υποχρεώσεις να είναι στα 49,3 εκατ. ευρώ. Υπήρχαν επίσης αποθέματα 26,3 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στα 54,8 εκατ. ευρώ.

Δε μας ανησυχεί η μόχλευση ή κάτι άλλο, αλλά δε μπορεί να σου χρωστάνε τόσα! Σίγουρα επηρέασε η κρίση, αλλά και πριν δεν ήταν μικρό το νούμερο. Οριακή μείωση του τζίρου στα 65,4 εκατ. ευρώ από 67,3 εκατ. ευρώ και βελτίωση των EBITDA στα 4,6 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν οριακά στα 1,98 εκατ. ευρώ από 1,93 εκατ. ευρώ.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως σε όρους p/e η μετοχή είναι τσάμπα, ενώ άλλοι μπορεί να μην ανέφεραν καν τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις. Εμείς δεν ανήκουμε σε αυτούς που δεν ενοχλούνται από δάνεια, απαιτήσεις κτλ. Μας αρέσει η χαμηλή μόχλευση και να περιορίζεται ο κίνδυνος απομειώσεων. Στα 1,25 ευρώ με απώλειες 1,57% και όγκο 19 χιλ. τεμάχια. Δεν είναι και μικρός για τα δεδομένα της.

ΜΑΘΙΟΣ: Σημαντική πίεση ασκήθηκε στη μετοχή λίγο μετά τη δημοσίευση της λογιστικής κατάστασης εξαμήνου. Χωρίς να χρειάζονται πολλά λόγια η πανδημία άφησε το αποτύπωμά της. Στο -13% περίπου και στα 0,34 ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Πλέον η μετοχή μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών έχει ανακάμψει σημαντικά και σε σύγκριση με την τιμή που είχε στην αρχή του έτους υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Καταγράφει και απόδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς. Στα 3,10 ευρώ και στο +6,16% και πλησιάζει και αυτή τα επίπεδα που την είχαμε επιλέξει.

MIG: Μας εντυπωσιάζει ο όγκος και το πόσοι πολλοί ασχολούνται… Στο -13,33% αλλά εδώ η ζημιά δεν έχει γίνει χθες ή σήμερα ή πριν μια βδομάδα αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

FRIGOGLASS: Με όγκο και πάλι η πτώση.

AEGEAN: Κοντά στα χαμηλά της…

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Απίστευτη η κατρακύλα των συγκεκριμένων μετοχών. Τα ΕΛΠΕ σήμερα στο -2,53% και στα 4,63% και η Motor Oil στα 9,90 ευρώ και στο -1,20%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης