Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δρ. Gottlieb: Οι ΗΠΑ εισέρχονται στην πιο επικίνδυνη εποχή για την εξάπλωση της πανδημίας

Δρ. Gottlieb: Οι ΗΠΑ εισέρχονται στην πιο επικίνδυνη εποχή για την εξάπλωση της πανδημίας
Ο Gottlieb σημείωσε πάντως ότι οι ΗΠΑ κατάφεραν να βελτιώσουν τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενών Covid-19, οδηγώντας σε μείωση του ποσοστού θνησιμότητας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να εισέλθουν στην «πιο επικίνδυνη εποχή» για τις μολύνσεις από κορωνοϊό, προειδοποίησε ο Δρ. Scott Gottlieb, καθώς ο ψυχρότερος καιρός φέρνει περισσότερους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους.
«Καθώς προχωράμε προς τον το χειμώνα, οι συνθήκες διαμορφώνονται έτσι και θα δούμε τη συνεχιζόμενη, πιο επιθετική εξάπλωση αυτού του ιού», δήλωσε ο Gottlieb στο «CNBC. Προέτρεψε τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν μέτρα δημόσιας υγείας που αποσκοπούν στον μετριασμό της εξάπλωσης, όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση.
«Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο, οι φοιτητές επέστρεψαν στις πανεπιστημιουπόλεις. Η εργασία προσπαθεί να επανεκκινήσει. Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι από τους συνεχείς περιορισμούς, και έτσι όλες αυτές οι συνθήκες θα αυξήσουν τον κίνδυνο », πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο πρώην επίτροπος Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων υπό τον Πρόεδρο Donald Trump,ανέφερε επίσης ότι ανησυχεί για τον τρέχοντα αριθμό νέων καθημερινών κρουσμάτων στις ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας τις παρατηρήσεις που έκανε την Δευτέρα 28/09/2020, ο επιστημονικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, Δρ Anthony Fauci.
Με κατά μέσο όρο νέες περιπτώσεις πάνω από 40.000 την ημέρα, ο Fauci είπε ότι οι ΗΠΑ «δεν είναι σε καλό δρόμο» καθώς εισέρχονται στο φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Αν και βλέπει μεγαλύτερο κίνδυνο για λοιμώξεις, ο Gottlieb σημείωσε πάντως ότι οι ΗΠΑ κατάφεραν να βελτιώσουν τον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενών Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οδηγώντας σε μείωση του ποσοστού θνησιμότητας.
Για το λόγο αυτό, ο Gottlieb είπε ότι πιστεύει ότι η πρόβλεψη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον που προέβλεπε περισσότερους από 400.000 θανάτους Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2020 είναι «πιθανώς λάθος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης