Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέσω δαπανών αποφεύγει τη φορολογία ο Trump... 70 χιλ. δολάρια σε κομμωτήριο!

tags :
Μέσω δαπανών αποφεύγει τη φορολογία ο Trump... 70 χιλ. δολάρια σε κομμωτήριο!
Υπάρχουν αρκετές γκρίζες ζώνες στους κανόνες IRS για φορολογικές μειώσεις που επιτρέπουν ορισμένες ασυνήθιστες διαγραφές
Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης έχουν μπει οι δαπάνες του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, οι οποίες του επιτρέπουν να πληρώνει ελάχιστα, σε σχέση με τα εισοδήματά του σε ομοσπονδιακούς φόρους.
Ειδικότερα, η έρευνα ξεκίνησε όταν οι New York Times αποκάλυψαν ότι ο Trump πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους τόσο το 2016 όσο και το 2017 και κανένα ομοσπονδιακός φόρο εισοδήματος σε 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια λόγω μαζικών επιχειρηματικών ζημιών.
Πως έγινε όμως αυτό;
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Trump είχε φορολογικές εκπτώσεις σε έξοδα όπως «εκείνων της συντήρησης κατοικιών και αεροσκαφών και 70.000 δολαρίων για χτένισμα στην τηλεόραση».
Προηγούμενες δικαστικές υποθέσεις έχουν επίσης επιβεβαιώσει αυτόν τον κανόνα σε σχέση με το μανικιούρ, την περιποίηση, τη λεύκανση δοντιών και τη φροντίδα του δέρματος, καθώς θεωρούνται εγγενώς προσωπικές δαπάνες.
Βέβαια, σε προηγούμενες δικαστικές υποθέσεις, υπάρχει απόφαση ότι «τα έξοδα που είναι εγγενώς προσωπικά δεν εκπτίπτουν από τα προσωπικά έξοδα», εκτός εάν σχετίζεται 100% με την εργασία.
Το ζήτημα έχει εγείρει μεγάλη συζήτηση στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν αρκετές γκρίζες ζώνες στους κανόνες IRS για φορολογικές μειώσεις που επιτρέπουν ορισμένες ασυνήθιστες διαγραφές.
Το 2010, το ομοσπονδιακό φορολογικό δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της τρανσέξουαλ Rhiannon O'Donnabhain, η οποία είχε ασκήσει αγωγή εναντίον της IRS για άρνηση να επιτρέψει έκπτωση 5.000 - 25.000 δολαρίων σε ιατρικά έξοδα για χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης