Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Καταλύτης για τις αγορές η πρώτη τηλεοπτική «μάχη» Trump - Biden

Goldman Sachs: Καταλύτης για τις αγορές η πρώτη τηλεοπτική «μάχη» Trump - Biden
Οι αγορές παραμείνουν μακριά από τα ριψοκίνδυνα assets, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού και απομακρύνεται στο ενδεχόμενο ανάπτυξης εμβολίου στο α΄τρίμηνο του 2021
Σημαντικό καταλύτη για την πορεία των ριψοκίνδυνων assets στις αγορές, χαρακτηρίζει η Goldman Sachs το πρώτο τηλεοπτικό debate μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας σημειώνουν ότι οι αγορές παραμείνουν μακριά από τα ριψοκίνδυνα assets, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού και απομακρύνεται στο ενδεχόμενο ανάπτυξης εμβολίου στο α΄τρίμηνο του 2021.
«Ενώ διατηρούμε μία χαλαρή στάση υπέρ του ρίσκου, το volatility είναι πιθανό να επιμείνει βραχυπρόθεσμα», όπως σημειώνουν οι αναλυτές.
Για να αλλάξει το κλίμα πρέπει να υποχωρήσει η αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ (3/11) και τις εξελίξεις που αφορούν το εμβόλιο, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην 90λεπτη τηλεοπτική αναμέτρηση Trump - Biden στο Κλίβελαντ, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι αυτό το πρώτο από τα πέντε debate θα αποτελέσει καταλύτη για τις αγορές.
Την ίδια ώρα, η Saxo Bank εκτιμά ότι δεδομένου του προβαδίσματος που διατηρεί ο Biden στις δημοσκοπήσεις, μία καλή παρουσία στο debate θα ενισχύσει τις προσδοκίες για ξεκάθαρη νίκη στην αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου.
«Ένας τρόπος για να μειωθούν οι πιθανότητες ενός αμφισβητούμενου αποτελέσματος, είναι ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο δεν είναι δυνατό να υπονομευθεί.
Αν και αναμφίβολα η πιθανή νίκη Biden με καθαρό προβάδισμα ενέχει άλλους κινδύνους για τις αγορές, λόγω της νομοθετικής ατζέντας των Δημοκρατικών, η οποία περιλαμβάνει αύξηση των εταιρικών φόρων», εξηγεί η αναλύτρια Eleanor Creagh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης