Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Harvard - Harris: Κλείνει την ψαλίδα o Trump 45% έναντι Biden 47% στις 2 μονάδες

Δημοσκόπηση Harvard - Harris: Κλείνει την ψαλίδα o Trump 45% έναντι Biden 47% στις 2 μονάδες
Κακά μαντάτα για τον Biden μια ανάσα πριν το πρώτο debate των δύο μεγάλων αντιπάλων - Διαφορά μόλις 2 μονάδων καταγράφει νέα δημοσκόπηση των Harvard - Harris
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden δέχεται στενό μαρκάρισμα από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση των Harvard - Harris, η οποία κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο The Hill πριν από το πρώτο debate των δύο μεγάλων αντιπάλων (29/09/2020).
Συγκεκριμένα, το 47% των πιθανών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Biden αν διεξαχθούν σήμερα οι εκλογές, ενώ το 45% δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον Trump.
Η έρευνα σηματοδοτεί έτσι μια βελτίωση 3 πόντων για τον Trump και μια πτώση κατά 2 μονάδες για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, συγκριτικά με την τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2020.
«Υπό την προεδρία Trump σημειώθηκε βελτίωση στην οικονομία που έπεσε κάτω από το διψήφιο ποσοστό ανεργίας ", δήλωσε ο Mark Penn, διευθυντής της έρευνας, Harvard CAPS-Harris.
Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι Biden είχε ένα πλεονέκτημα ως προς την προσωπική προτίμηση των ερωτηθέντων, με το 44% να δηλώνουν ότι τους αρέσει ο πρώην αντιπρόεδρος και το 38 % να αναφέρει πως δεν τον προτιμούν.
Στον αντίποδα, το 55% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν τους άρεσε προσωπικά ο Trump, ενώ το 33% είπε ότι τους άρεσε προσωπικά.
Τα ευρήματα έρχονται, την ώρα που οι δύο υποψήφιοι προετοιμάζονται να βρεθούν αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο, για τo πρώτο τους ζωντανό debate ενώπιον του αμερικανικού λαού.
Η τηλεοπτική "συζήτηση" αναμένεται να καλύψει μια σειρά θεμάτων που ταλανίζουν την αμερικανική κοινωνία, όπως η πανδημία του κορωνοϊού, η οικονομία, η υποψηφιότητα στο Ανώτατο Δικαστηρίο (προσωπική επιλογή Trump) και το αποτέλεσμα μιας έρευνας των New York Times που αναφέρει ότι ο νυν πρόεδρος πλήρωσε μόλις 750 δολάρια για φόρο εισοδήματος, τόσο για το έτος του 2016 όσο και το 2017.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν από τις ειδήσεις για την υποψηφιότητα στο  Ανώτατο Δικαστήριο και την έκθεση των New York Times. 
Σημειώνεται πως η ψηφοφορία διεξήχθη από 22 Σεπτεμβρίου έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, μεταξύ 1.314 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Η έρευνα είναι μια συνεργασία του Κέντρου Αμερικανικών Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Harris Poll.
Το Hill θα συνεργαστεί με το Harvard CAPS-Harris Poll όλο το 2020.
Τα πλήρη αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης