Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 17% στα έσοδα του Crown Estate της Βασίλισσας Ελισσάβετ, αλλά θα τα καλύψουν οι Βρετανοί!

tags :
Πτώση 17% στα έσοδα του Crown Estate της Βασίλισσας Ελισσάβετ, αλλά θα τα καλύψουν οι Βρετανοί!
Χάρη στο Sovereign Grant Act του 2011, το συνολικό ποσό που δίνεται στη βασίλισσα κάθε χρόνο για τη χρηματοδότηση των επίσημων καθηκόντων της δεν επιτρέπεται ποτέ να μειωθεί, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην ευρύτερη οικονομία
Η Crown Estate, η οποία διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο της Βασίλισσας της Αγγλίας, απομείωσε πρόσφατα την αξία των 17 εμπορικών και ψυχαγωγικών ακινήτων κατά 17%, μειώνοντας την καθαρή αξία της περιουσίας της Αυτού Μεγαλειότητας κατά 552 εκατ. λίρες.
Όπως επισημαίνει ο Economist, πρόκειται για «αρκετά μικρή απομείωση» έναντι της αξίας των 13,4 δισ. λιρών στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της βασίλισσας, το οποίο περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σημαντικά ακίνητα του Λονδίνου.
Ωστόσο, οι δαπάνες της βασίλισσας θα επηρεαστούν, καθώς εισόδημά της συμπληρώνεται κατά 25% από τα κέρδη που δημιουργούνται από το Crown Estate.
Βέβαια, αυτό θα επιβαρύνει τους βρετανούς πολίτες, οι οποίοι χάρη στο Sovereign Grant Act του 2011, το συνολικό ποσό που δίνεται στη βασίλισσα κάθε χρόνο για τη χρηματοδότηση των επίσημων καθηκόντων της δεν επιτρέπεται ποτέ να μειωθεί, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην ευρύτερη οικονομία.
«Σε περίπτωση μείωσης των κερδών του Crown Estate, η κρατική επιχορήγηση ορίζεται στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος», δήλωσε εκπρόσωπος του The Independent.
Τυχόν κέρδη που πραγματοποιούνται από το Crown Estate μεταβιβάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο, με τη σειρά του, παραδίδει το 25% των κερδών πίσω στη Βασίλισσα μέσω της κρατικής επιχορήγησης.
Φέτος, τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά.
Για να καλύψει την πτώση της αξίας του, το Crown Estate έχει συνάψει συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών που του επιτρέπει να αρχίσει να πραγματοποιεί «κλιμακωτές» πληρωμές εσόδων προς την κυβέρνηση, διατηρώντας έτσι μεγαλύτερο μέρος των κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης