Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Έχουν πέσει οι τόνοι από την Άγκυρα – Δεν είναι τιμωρητική η στάση των Ευρωπαίων

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Έχουν πέσει οι τόνοι από την Άγκυρα – Δεν είναι τιμωρητική η στάση των Ευρωπαίων
Ο Erdogan κάνει πράγματα που προσβάλουν την αρχιτεκτονική ασφάλειας όπως την αντιλαμβάνεται η Ευρώπη είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Τη θέση ότι έχουν πέσει οι τόνοι από την Άγκυρα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm και αναφερόμενος στην επίσκεψη Pompeo, ο κ.Βαρβιτσιώτης τόνισε την σημειολογία του και πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη αυτή για την Αθήνα.
«Παρότι, η Τουρκία δείχνει να έχει υποχωρήσει τουλάχιστον όσον αφορά τις προκλήσεις, η επίσκεψη αυτή είναι υψηλής διπλωματικής σημασίας» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν τελικά κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την ΕΕ, ο κ.Βαρβιτσιώτης απάντησε πώς «να το δούμε».
Σημείωσε ότι ναι μεν υπάρχει μια απομονωτική στάση απέναντι στη Τουρκία από την πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών, ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι τιμωρητική.
«Ωστόσο, αν συνεχιστούν οι προκλήσεις τότε θα υπάρξουν κυρώσεις που θα πλήξουν την τουρκική οικονομία.
Η Αθήνα, αναμένει το κείμενο συμπερασμάτων από τη Σύνοδο» ανέφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν χώρες κράτη μέλη της ΕΕ, οι οποίες είναι υποστηρικτικές για την Άγκυρα, ωστόσο, διατηρούν μια ουδετερότητα από τα πρόσφατα γεγονότα.
«Όμως, η Σύνοδος της Κορσικής, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, καθώς οι μεσογειακές χώρες συντάχθηκαν σε κοινή θέση.
Άλλωστε, γίνεται ένας επικοινωνιακός αγώνας, ώστε να ενημερωθούν όλες οι πλευρές για το τι συμβαίνει αλλά και να επιτύχει η Αθήνα μια κάμψη των όποιων αντιρρήσεων» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, ο οποίος σχετικά με τη στάση της Τουρκίας για τις συγκρούσεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, υπογράμμισε πως ο Erdogan «κάνει πράγματα που προσβάλλουν την αρχιτεκτονική ασφάλειας όπως την αντιλαμβάνεται η Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης