Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα δικαστήρια οι κολοσσοί μόδας Tiffany και LVMH για το ναυάγιο της εξαγοράς

tags :
Στα δικαστήρια οι κολοσσοί μόδας Tiffany και LVMH για το ναυάγιο της εξαγοράς
Για την ιστορία, ο ιδιοκτήτης του σήματος Louis Vuitton είχε συμφωνήσει να καταβάλλει το ποσό των 16 δισ. δολαρίων, κάτι που θα του έδινε τον έλεγχο της Tiffany & Co
Αγωγή εναντίον της Tiffany κατέθεσε η LVMH στο Delaware Chancery Court.
Η αγωγή υποστηρίζει ότι η LVMH «εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη θέση της ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κλείσει η εξαγορά της Tiffany».
Μάλιστα, χαρακτηρίζει «πλαστά τα επιχειρήματα που προέβαλε η Tiffany, τα οποία είναι εντελώς αβάσιμα».
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 ο δημοφιλής γαλλικός κολοσσός πολυτελών ειδών LVMH, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την αναμενόμενη συμφωνία για εξαγορά ύψους 16 εκατ. δολαρίων της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων, Tiffany.
Το «ναυάγιο» προέκυψε μετά από διάφορες επιπλοκές που σημειώθηκαν, κυρίως λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία.
Το Reuters μετέδωσε πως, σύμφωνα με την LVMH το διοικητικό της συμβούλιό είχε λάβει επιστολή από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, που της ζητάει να καθυστερήσει την εξαγορά της Tiffany.
Η ημερομηνία που ορίστηκε ήταν μέχρι μετά την 6η Ιανουαρίου 2021 εξαιτίας της απειλής για πρόσθετους δασμούς από την αμερικανική κυβέρνηση εναντίον γαλλικών προϊόντων.
Η Tiffany από την πλευρά της μέσω της δικαστική οδού πλέον, ζητά να ολοκληρωθεί η εξαγορά που συμφωνήθηκε πέρυσι.
Για την ιστορία, ο ιδιοκτήτης του σήματος Louis Vuitton είχε συμφωνήσει να καταβάλλει το ποσό των 16 δισ. δολαρίων, κάτι που θα του έδινε τον έλεγχο της Tiffany & Co.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης