Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 205.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Fauci: Δεν είμαστε σε καλό δρόμο

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 205.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Fauci: Δεν είμαστε σε καλό δρόμο
Διαβεβαιώσεις Trump ότι οι ΗΠΑ ξεπερνούν την επιδημία
Ανησυχία εκφράζουν Αμερικάνοι ειδικοί επιστήμονες για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 205.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 7,15 εκατομμύρια.
Σε δηλώσεις του ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
«Υπάρχουν πολιτείες όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και ακόμη και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Κι ελπίζω να μη συμβεί, αλλά μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε αύξηση των θανάτων.
Βρισκόμαστε σε τέτοια θέση την ώρα που ο καιρός αρχίζει να επιδεινώνεται.
Χρειάζεται στ’ αλήθεια να εντείνουμε τα μέτρα δημόσιας υγείας για τα οποία μιλάμε ακατάπαυστα» είπε μιλώντας στο ABC ο Fauci.
Τουλάχιστον 21 Πολιτείες έχουν αναφέρει την περασμένη εβδομάδα αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.
Πάντως σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος Trump εμφανίστηκε και πάλι αισιόδοξος ότι οι ΗΠΑ ξεπερνούν την επιδημία, ενώ για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι «έρχονται τα εμβόλια».
Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του θα διανείμει 150 εκατομμύρια γρήγορα τεστ στις υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ, αν και ακόμα δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για το πώς και σε ποιες Πολιτείες θα μοιραστούν.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω το σχέδιο μας να μοιράσουμε 150 εκατομμύρια τεστ εντός των επόμενων εβδομάδων» είπε ο Trump, ο οποίος ζητά επίμονα το άνοιγμα των σχολείων και των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης