Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πιθανόν η MIG να χάσει 180-200 εκατ κεφάλαια και να απομείνει με 130 εκατ λόγω πρόβλεψης για την Vivartia – Επαφές CVC με τράπεζες

tags :
Πιθανόν η MIG να χάσει 180-200 εκατ κεφάλαια και να απομείνει με 130 εκατ λόγω πρόβλεψης για την Vivartia – Επαφές CVC με τράπεζες
Ευελπιστούμε να μην ισχύει η πληροφορία για πρόβλεψη 180-200 εκατ από την MIG για το επικείμενο deal με το CVC που προσφέρει 175 εκατ ευρώ για να εξαγοράσει το 100% της εταιρίας Vivartia.
Το deal μεταξύ του αμερικανικού fund CVC και της Marfin Investment Group θα κλειδώσει στις 6 Νοεμβρίου 2020… 3 ημέρες μετά την διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Από τις επαφές που πραγματοποιεί το CVC partners με τις τράπεζες προκύπτουν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία
1)Οι αμερικανοί ενδιαφέρονται για το CVC πολύ σοβαρά και αναφέρουν στους βασικούς δανειστές της Vivartia ότι η συμφωνία με την MIG θα κλείσει.
2)Ως προς τα δάνεια που διαθέτει η Vivartia 424 εκατ ειδικά για τα 110 εκατ της Εθνικής και 81 εκατ της Eurobank εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει κάποιας κλίμακας αναδιάρθρωση αλλά όχι haircut, τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα.
Ορισμένες πηγές δεν αποκλείουν κάποιο μικρό κούρεμα στα δάνεια της Vivartia ίσως 15% με 18%.
3)Οι τράπεζες ζήτησαν η αύξηση κεφαλαίου των 25 εκατ ευρώ να αυξηθεί σε 30 με 35 εκατ και θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση με κεφάλαια του κλάδου εστίασης της Vivartia ειδικά τις δραστηριότητες Goody’s, Everest κ.α.
4)Τα δάνεια της Vivartia κατά τις τράπεζες αλλάζουν επίπεδο πιστωτικού ρίσκου και καθίστανται πλέον πλήρως εξυπηρετούμενα για τις τράπεζες.
Η Εθνική και η Eurobank μπορεί να μην το δημοσιοποιούν αλλά πάγωσαν – άτυπα - την διαδικασία πώλησης των δανείων καθώς βλέπουν το CVC να ενδιαφέρεται σοβαρά.

Μια σημαντική πληροφορία εάν όμως επιβεβαιωθεί…

Υπάρχει μια πληροφορία – που ωστόσο δεν έχει καταστεί εφικτό να επιβεβαιωθεί – που αναφέρει ότι η MIG με 337 εκατ ευρώ κεφάλαια έχει πάρει την απόφαση να διενεργήσει πρόβλεψη περίπου 180 με 200 εκατ ευρώ.
Εάν αυτό ισχύει – τονίζουμε ότι η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί και το αναφέρουμε με σαφή τρόπο – προφανώς και αλλάζουν τα δεδομένα με την MIG.
Στην περίπτωση αυτή η MIG από 337 εκατ θα απομείνει με 137 με 147 εκατ ευρώ κεφάλαια, κάποτε η MIG είχε 5,3 δισεκ. κεφάλαια.
Εάν η πληροφορία αυτή ισχύει, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί, τότε μπορεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να θέσει σε καθεστώς επιτήρησης της μετοχή της MIG ή ακόμη και να θέσει εκτός διαπραγμάτευσης τον τίτλο.
Όλα αυτά όμως αποτελούν εικασίες καθώς όπως αναφέρθηκε η πληροφορία για πρόβλεψη 180 με 200 εκατ δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Να τονιστεί ότι προσεχώς η MIG θα ανακοινώσει αποτελέσματα α΄ 6μήνου 2020 και ίσως εκεί να αποσαφηνίσει εάν θα πάρει πρόβλεψη τώρα ή θα πάρει πρόβλεψη στο τέλος του 2020.
Image

Που θα μπορούσε να φθάσει η αξία της MIG στο χρηματιστήριο;

Η αποτίμηση με χρηματιστηριακούς όρους της MIG διαμορφώνεται στα 28 εκατ ευρώ και έχει αναφερθεί ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 10 εκατ ευρώ ή 0,010 ευρώ από 0,030 ευρώ.
Δυστυχώς το όραμα του Ανδρέα Βγενόπουλου, του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου πήρε αυτή την πορεία.
Η σημερινή διοίκηση της MIG κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που ονομάζεται δανεισμός και την πίεση που ασκούν οι τράπεζες, σίγουρα εάν είχε χρόνο θα μπορούσε να εξετάσει και άλλα σενάρια αλλά κάτω από μεγάλη πίεση η διοίκηση της MIG κάνει ότι πραγματικά μπορεί.

Υποσημείωση

Ευελπιστούμε να μην ισχύει η πληροφορία για πρόβλεψη 180-200 εκατ από την MIG για το επικείμενο deal με το CVC που προσφέρει 175 εκατ ευρώ για να εξαγοράσει το 100% της εταιρίας Vivartia.
Επίσης με 28 εκατ σήμερα ένας επενδυτής θα μπορούσε - θεωρητικά - να εξαγοράσει το 100% της MIG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης