Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ανησυχία από κρούσματα κορωνοϊού σε 40 πανεπιστήμια - Εκατοντάδες φοιτητές σε καραντίνα

Βρετανία: Ανησυχία από κρούσματα κορωνοϊού σε 40 πανεπιστήμια - Εκατοντάδες φοιτητές σε καραντίνα
Στη Βρετανία, ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων οδηγούν την κυβένηση Johnson στην αυστηροποίηση των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του ιού
Ανησυχία επικρατεί και για την κατάσταση στα βρετανικά πανεπιστήμια. Όπως μεταδίδει το BBC, περίπου 40 πανεπιστήμια έχουν ανακοινώσει μολύνσεις, ενώ εκατοντάδες φοιτητές έχουν οδηγηθεί σε καραντίνα.
Στη λίστα με τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, στα οποία έχουν καταγραφεί περιστατικά της νόσου Covid-19, προστέθηκε τελευταία και το πανεπιστήμιο του Αμπερίστουϊδ στην Ουαλία.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του Boris Johnson έχει διαμηνύσει πως οι φοιτητές θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα.
Αλαλούμ επικράτησε σχετικά με την επιστροφή ή μη των σπουδαστών στις οικογένειές τους, την περίοδο των γιορτών, όταν πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Matt Hankock, άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην φύγουν από τις πόλεις των πανεπιστημίων οι φοιτητές.
«Η βρετανική κυβέρνηση θέλει οι φοιτητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα», διαβεβαίωσε, λίγο αργότερα, ο υπουργός Πολιτισμού Oliver Dauden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης