Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Έπεσαν δύο ρουκέτες κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Ιράκ: Έπεσαν δύο ρουκέτες κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
Τρία παιδιά και δύο γυναίκες από την ίδια ιρακινή οικογένεια σκοτώθηκαν σήμερα όταν δύο ρουκέτες Κατιούσα που εκτοξεύτηκαν με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Βαγδάτης
Τρία παιδιά και δύο γυναίκες από την ίδια ιρακινή οικογένεια σκοτώθηκαν σήμερα όταν δύο ρουκέτες "Κατιούσα" που εκτοξεύτηκαν με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Βαγδάτης όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες, έπληξαν το κοντινό σπίτι της οικογένειας, ανακοίνωσαν ο στρατός και η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων (JOC) στο Ιράκ.
Η νέα επίθεση κατά αμερικανικών συμφερόντων, η τελευταία μιας σειράς σχεδόν 40 από τις αρχές Αυγούστου, σημειώνεται καθώς η Ουάσινγκτον προειδοποίησε ότι θα κλείσει την πρεσβεία της και θα αποσύρει τους 3.000 στρατιώτες της από το Ιράκ, εάν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών.
Αυτές οι επιθέσεις - οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και πρόσφατα σκοτεινές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη τους - έχουν προκαλέσει λίγα θύματα. Δύο στρατιώτες, ένας Βρετανός και ένας Αμερικανός, σκοτώθηκαν, καθώς και ένας Αμερικανός υπεργολάβος, δύο Ιρακινοί - ένας στρατιώτης και ένας υπεργολάβος. Άμαχοι τραυματίστηκαν επίσης όταν ρουκέτες έπληξαν το σπίτι τους.
Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός πολιτών χάνει τη ζωή του σε μια τέτοια επίθεση. Σύμφωνα με τον στρατό, δύο ακόμη παιδιά τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.
Φιλοϊρανικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σπεύδουν συνήθως και χαιρετίζουν τέτοιες επιθέσεις, αλλά αυτό δεν συνέβη σήμερα.
Για την επίθεση δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο έχει γίνει για άλλες επιθέσεις αυτού του είδους από ομάδες που εμφανίστηκαν πρόσφατα και στις ανακοινώσεις τους λένε ότι ενεργούν εναντίον του «Αμερικανού κατακτητή».
Αυτές οι ομάδες με ασαφή ονόματα είναι, σύμφωνα με ειδικούς, η «προκάλυψη» των φιλοϊρανικών σιιτών φατριών της Χασντ αλ-Σαάμπι, που πλέον έχουν ενταχθεί στο Κράτος.
Ο ιρακινός στρατός κατηγόρησε «εγκληματικές συμμορίες και παράνομες οργανώσεις» που επιδιώκουν να «δημιουργήσουν χάος και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά απόψε.
Από τον Οκτώβριο έως τα τέλη Ιουλίου, 39 επιθέσεις με ρουκέτες είχαν ως στόχο αμερικανικά συμφέροντα.
Οι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματικοί θεωρούν εδώ και ένα χρόνο ότι οι ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις συνιστούν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι κάποτε κατείχαν το ένα τρίτο του Ιράκ.
Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να ζητά από τη Βαγδάτη να αναλάβει αποφασιστική δράση εναντίον αυτών των ομάδων. Αλλά το Ιράκ πρέπει επίσης να λάβει υπόψη τον παράγοντα Ιράν, τον μεγάλο γείτονά του που οπλίζει, χρηματοδοτεί και υποστηρίζει πολλές φατρίες της Χασντ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης