Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπακογιάννης (δήμαρχος Αθηναίων): Τέσσερις στοχευμένες δράσεις κατά της έξαρσης της πανδημίας

tags :
Μπακογιάννης (δήμαρχος Αθηναίων): Τέσσερις στοχευμένες δράσεις κατά της έξαρσης της πανδημίας
Μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής
Δράσεις και παρεμβάσεις αντιμετώπισης του κορωνοιού σε επίπεδο γειτονιάς-κοινότητας ξεκινούν στο Δήμο Αθηναίων , ανακοίνωσε ο δήμαρχος , Κώστας Μπακογιάννης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Αθηνών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Είναι «μια πολύ μελετημένη και στοχευμένη πολιτική» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας».
Όπως είπε, είναι στενή η συνεργασία του δήμου με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και αναφέρθηκε στις δράσεις που αποφασίστηκαν στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο.
Συγκεκριμένα, πρώτον η μετατροπή των 8 Λεσχών Φιλίας της πόλης σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την Covid-19.
Όπου τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Επίσης, δεύτερον, διάθεση περισσότερων τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για την αύξηση των ελέγχων στις δύο δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και Κέντρο Φιλοξενίας Τοξικοεξαρτημένων) και τρίτον εντατικοποίηση των rapid tests από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού.
Επιπλέον, τέταρτον, οι ομάδες του Δήμου Αθηναίων που καθημερινά δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για τη στήριξη και τη φροντίδα των αστέγων (streetwork), θα ενισχυθούν από νοσηλευτές, για τη λήψη περισσότερων δειγμάτων αλλά και για την παροχή πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη κ.α.
Τέλος, αναφέρθηκε και σε΄όλα τα μέτρα και τις δράσεις που έχουν ληφθεί στο δήμο της Αθήνας από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης