Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Νέος ναύσταθμος στην Σούδα για πλοία και υποβρύχια του ελληνικού στόλου

Παναγιωτόπουλος (ΥΕΘΑ): Νέος ναύσταθμος στην Σούδα για πλοία και υποβρύχια του ελληνικού στόλου
Για «ειλημμένη απόφαση» στο πλαίσιο του προγράμματος εξοπλιστικής αναβάθμισης της χώρας, έκανε λόγο ο υπουργός Εθν. Άμυνας
Νέο ναύσταθμο στην Σούδα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Βουλή.
Ο υπουργός έκανε λόγο για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας, με τον νέο ναύσταθμο να φιλοξενεί πλοία και υποβρύχια του ελληνικού στόλου σε μόνιμη βάση.
Πρόκειται για «ειλημμένη απόφαση» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος που τοποθετείται στο πλαίσιο του προγράμματος εξοπλιστικής αναβάθμισης της χώρας.
Ο υπουργός ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου δήλωσε επίσης, τα εξής:
«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει Ναύσταθμο και στην Κρήτη αντίστοιχο του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας.
Αυτό θα γίνει με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Σούδα για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει και αναβάθμιση υποδομών Σούδας για πλήρη οργανωμένο και λειτουργικό ναύσταθμο ώστε να αποτελέσει μόνιμο οργανωμένο και λειτουργικό μηχανισμό υποστήριξης πλοίων και υποβρυχίων. Είναι υπόθεση που θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου. Το βασικό είναι να ληφθεί η σχετική απόφαση προς τούτο. Αυτή η απόφαση μπορεί να την θεωρήσετε ειλημμένη».
Ενώ πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως: «Δεν είναι υπόθεση επικείμενης ίδρυσης του ναυστάθμου. Θέλει χρόνια. Η σχετική απόφαση όμως ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Πολεμικού Ναυτικού στη πολιτική ηγεσία που την έκανε δεκτή. Η υλοποίησή του κρίθηκε απαραίτητη για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης