Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: Με πτώση -31,7% του ΑΕΠ και χρέος αυξημένο κατά 3,3 τρισ. το 2020, η αμερικανική οικονομία έχει ήδη καταρρεύσει

tags :
Roubini: Με πτώση -31,7% του ΑΕΠ και χρέος αυξημένο κατά 3,3 τρισ. το 2020, η αμερικανική οικονομία έχει ήδη καταρρεύσει
H Fed χρηματοδοτεί τεχνητά τη Wall με χρήματα των Αμερικανών και μηδενικά οφέλη για τους πολίτες - Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να πληρώσουν το χρέος των ψεύτικων αριθμών της Wall Street τονίζει ο οικονομολόγος Roubini
Το εθνικό χρέος, το έλλειμμα προϋπολογισμού ταυτόχρονα με την προσφορά χρήματος αυξάνονται, μαζικές εξώσεις, πτωχεύσεις, κατασχέσεις και άστεγοι αυξάνονται, ενώ αμέτρητες επιχειρήσεις κλείνουν, τονίζει στο τελευταίο του άρθρο ο διακεκριμένος οικονομολόγος Nuriel Roubini, καυτηριάζοντας την τακτική της Ομοσπονδιακής τράπεζας να ρίχνει χρήμα στη Wall χωρίς κανένα όφελος για τους πολίτες, την ώρα που η οικονομία των ΗΠΑ με πτώση -31,7% του ΑΕΠ και χρέος 3,3 τρισεκ. το 2020, έχει ήδη καταρρεύσει.
Όπως τονίζει ο διακεκριμένος οικονομολόγος η σαρωτική ανεργία αναδιαμορφώνει τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών, ενώ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την τρέχουσα πανδημία.
Η οικονομία συγκρατείται από τις επαναγορές μετοχών και τα προγράμματα χαλάρωσης (QE).
Η οικονομία των ΗΠΑ καίγεται όπως η Δυτική Ακτή, ενώ μια πανδημία και μια αδικία εσωτερικά εξακολουθούν να μαίνονται.
Τα συστήματα έχουν διαρραγεί και τώρα παίρνουν τις τελευταίες ανάσες.
Η πτώση της Αμερικής που σχεδιάστηκε από μέσα έχει ξεκινήσει.
Η οικονομία έχει τελειώσει και ζει σε χρόνο δανεισμού.
Πάνω από 27 τρισεκατομμύρια «δημιουργημένα χρήματα» κυκλοφορούν σε ένα αστείο χωρίς τέλος.
Πάνω από 100 τρισεκατομμύρια σε μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις και συνεχίζουμε να ρίχνουμε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο σαν να μην υπάρχει αύριο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ξαναδεί αυτό το χρέος από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στην πραγματικότητα, ο «θείος Σαμ» πρόσθεσε 3,3 τρισεκ. δολάρια στο εθνικό χρέος από τον Μάρτιο, δηλαδή, περίπου 25.780 δολάρια ανά νοικοκυριό, ποσό που είναι τριπλάσιο του χρέους του 2019 και που δεν υπήρξε παρά μόνο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Αυτό είναι πάνω από το χρέος ύψους 1,4 τρισεκ. δολαρίων κατά τους 12 μήνες έως τον Φεβρουάριο του 2020.
Και ενώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού 2020 αυξήθηκε πάνω από 3 τρισεκ. δολάρια τον Αύγουστο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να δανείζεται και να ξοδεύει με τρομερό ρυθμό.
Με έλλειμμα ήδη 3 τρισεκ. δολαρίων ετησίως και χρέος 27 τρισεκ. δολαρίων (ίσο με 137% του ΑΕΠ), συν μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις 154 τρισεκ. δολαρίων και με τη δυσοίωνη προοπτική το 2021, το χρέος της χώρας να είναι πιθανότατα μεγαλύτερο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παγιδευτεί οικονομικά.
Προχωρούμε σε μια οικονομική κατάρρευση, υπερπληθωρισμό και ένα περιβάλλον «Βενεζουέλας» που πιθανότατα θα εξελιχθεί σε στρατιωτικό νόμο και εξεγέρσεις με επίκεντρο την επάρκεια τροφίμων.
Και το χρηματιστήριο ΔΕΝ είναι η οικονομία.
Η οικονομία βρίσκεται ήδη σε αδιέξοδο.
Δεν είμαι σίγουρος τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια οικονομία από μια πτώση κατά -31,7% του ΑΕΠ.
Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να πληρώσουν το χρέος του ψεύτικου χρήματος που στηρίζει τη Wall Street από την Fed η οποία συνεχίζει να ρίχνει χρήματα, αυξάνοντας το χρέος.
Δεν ξέρω αν πολλοί Αμερικανοί το γνωρίζουν, αλλά η Fed χρηματοδοτεί τεχνητά το χρηματιστήριο ρίχνοντας χρήματά μας, με μηδενικά οφέλη για εμάς, υποστηρίζει ο Ν. Roubini.
Το να έχουμε επιτόκια 0% όταν είχαμε ανεργία κάτω του 5%, αυτό είχε σχέση με τις αγορές, αξίζει όμως να θυμηθεί κανείς πως τα τεχνητά χαμηλά επιτόκια ευθύνονταν σε μεγάλο μέρος για την κατάρρευση της Lehmann Brothers πριν από 12 χρόνια!
Η Fed έχει υποθηκεύσει το μέλλον για να εμφανίζει η οικονομία μια καλή εικόνα αλλά είναι πλαστή.
Το χρέος και το έλλειμμα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτό το κακό, και αυτό είναι έχει ξεκινήσει πριν από την πανδημία.
Τον Αύγουστο, για 5ο συνεχή μήνα, η αύξηση της προσφοράς χρήματος σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, μετά την άνευ προηγουμένου ποσοτική χαλάρωση, τις αγορές περιουσιακών στοιχείων από τη Fed και διάφορα πακέτα τόνωσης.
Η συνολική προσφορά χρημάτων M2 τον Αύγουστο ήταν 18,3 τρισεκατομμύρια δολάρια και το σύνολο TMS ήταν 18,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Από τον Ιανουάριο, πρόκειται για αύξηση 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε Μ2 και 4,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στο TMS.
Η ετήσια αύξηση της προσφοράς χρήματος (όπως μετράται από το TMS) ανήλθε στο 37,56%.
Αυτό αυξήθηκε κατά 36,92% από το ποσοστό ρεκόρ του Ιουλίου.
Συγκριτικά, η αύξηση της προσφοράς χρήματος τον Αύγουστο του 2019 ήταν 1,66%.
Όπως μετράται από το M2, η προσφορά χρήματος αυξήθηκε κατά 23,23% τον Αύγουστο, σχεδόν το ίδιο ποσοστό με το ρεκόρ του Ιουλίου του 23,29%.
Ο ρυθμός ανάπτυξης δεν ήταν ποτέ υψηλότερος, με τη δεκαετία του 1970 να είναι η μόνη περίοδος που πλησιάζει αυτή την άνοδο.
Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Fed αυξήθηκε στα 7,2 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο.
Αυτές οι νέες αγορές περιουσιακών στοιχείων έχουν σημειώσει ρεκόρ όλων των εποχών και προωθούν τον ισολογισμό της Fed πολύ πέρα ​​από οτιδήποτε φαίνεται ή από όσο ανήλθε στην περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Fed είναι πλέον πάνω από 600% από την περίοδο που προηγείται της οικονομικής κρίσης του 2008.
Και αυτή είναι μόνο η δημιουργία προσφοράς χρήματος που επιτρέπει το σύστημα να έχουμε εικόνα.
Πλησιάζουμε τώρα 100 τρισεκ. που δημιούργησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ χωρίς να τα έχει παράξει και ξοδεύτηκε χωρίς τη γνώση του αμερικανικού λαού.
Η χρήση του όπως γίνεται, οδηγεί ολοταχώς την Αμερική στην καταστροφή, και αυτό έρχεται!
Οι δρόμοι είναι δύο:
Είτε το σύστημα πρέπει να αφεθεί να καταρρεύσει, είτε θα μετακινηθούμε σε μηδενική ανάπτυξη.
Αυτό είναι το τρομακτικό μακροπρόθεσμο κόστος όλων αυτών των εγγυήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης