Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Σε τελικές συνομιλίες για την πώληση 270 γαλλικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης

HSBC: Σε τελικές συνομιλίες για την πώληση 270 γαλλικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης
Ως μέρος της στρατηγικής του Διευθύνοντος Συμβούλου, Noel Quinn για τη μείωση του κόστους στον τραπεζικό όμιλο
Η HSBC συνεργάζεται με την Lazard για να πουλήσει τα 270 καταστήματα λιανικής στην Γαλλία, ως μέρος της στρατηγικής του Διευθύνοντος Συμβούλου, Noel Quinn για τη μείωση του κόστους στον τραπεζικό όμιλο.
Η Lazard σημειώνεται πως είναι η κορυφαία εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.
Η τράπεζα αγωνίζεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον καθώς οι πλειοδότες ανησυχούν για τη ριζική αναδιάρθρωση που θεωρείται αναγκαία, ενώ δρομολογούνται περίπλοκες συνομιλίες με τοπικούς ρυθμιστικούς φορείς.
Η Cerberus και μια αντίπαλη εταιρεία επενδύσεων είναι οι μόνοι πλειοδότες που έχουν απομείνει στη διαδικασία, ενώ οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες αρχικά μελέτησαν τον φάκελο, εγκατέλειψαν τις συζητήσεις, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Οι Cerberus και HSBC αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η HSBC δήλωσε προηγουμένως ότι η επιχείρηση βρίσκεται υπό στρατηγική αναθεώρηση.
Και οι δύο πλειοδότες θέλουν την επιχείρηση να ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως, με την HSBC να εισπράττει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ πριν μπορέσουν να την αγοράσουν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
"Η τιμή θα είναι καταστροφική για την HSBC", δήλωσαν αρμόδιοι διατηρώντας την ανωνυμία τους.
Η διαδικασία πώλησης κορυφώνεται ακριβώς καθώς οι τιμές των μετοχών της ευρωπαϊκής τράπεζας δέχονται νέα πίεση λόγω ανησυχιών για την οικονομική επίδραση ενός δεύτερου κύματος COVID-19.
Η HSBC France δήλωσε μάλιστα κατά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020, ότι η ιδιωτική της τραπεζική και η διαχείριση πλούτου σημείωσαν 225 εκατομμύρια ζημίες προ φόρων.
Η αποτυχία ολοκλήρωσης της πώλησης θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα για την αναδιάρθρωση της HSBC, καθώς η τράπεζα επιχειρεί να ολοκληρώσει την τελευταία σειρά μιας διάθεσης περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία χρόνια, με στόχο τη βελτίωση των αποδόσεων για τους μακροχρόνιους μετόχους, αποβάλλοντας επιχειρήσεις με χαμηλή απόδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης